Valdiški automobiliai prie prekybos centro pakurstė aistras

 Vis dėlto ne paslaptis, kad iš mokesčių mokėtojų kišenės išlaikomi valdininkai nevengia tarnybiniais automobiliais pasinaudoti savo reikmėms.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 6, 2015, 7:10 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:32 PM

Senolė paprašė vaistų, turiu ir kasos čekius, jeigu reikia galiu parodyti“, – nuoširdžiai pasakojo D.Lečkauskienė.   Pašnekovė dievagojosi į prekybos centrą atvykusi ne savo reikalais, o tik darbo. Užsukusi į vaistinę nupirko gudobelės lašų nuo širdies, arbatos nuo bronchito, dar nuo kosulio vaistų. Šie vaistai skirti senolei, gyvenančiai Užgirių kaime.   Kita Ryškėnų seniūnijos klientė – socialinių darbuotojų prižiūrima jauna mama iš Rubežaičių kaimo gyvena vienkiemyje, neturi savo automobilio, tad darbuotojams tenka ne tik dešrą, batoną nuvežti, bet ir metukų neturinčiam vaikučiui sauskelnes nupirkti.

Papasakojus, kad netoli Ryškėnų seniūnijos automobilio stovėjo Tryškių seniūnijos tarnybinė mašina, D.Lečkauskienė, patikino prekybos centre užtrukusi gal 10 minučių ir nesutikusi kolegų.   Vežiodamas sąskaitas išsigrynino savo pinigus   Tryškių seniūnas Jonas Buivydas dėl seniūnijos automobilio, užfiksuoto prie prekybos centro Telšiuose, paaiškino, kad juo naudojosi ūkvedys, kuris į Žemaitijos sostinę buvo išvykęs darbo reikalais – vežiojo sąskaitas.   „Plungės gatvėje darbuotojas lankėsi „Telšių butų ūkyje“, pakeliui sustojo toje pačioje Plungės gatvėje prie prekybos centro iš bankomato išsigryninti savo pinigų. Nematau nieko blogo, jeigu žmogus nenukrypdamas nuo maršruto trumpam sustojo susitvarkyti asmeninį reikalą“, – savo nuomonę išsakė seniūnas.   Jis davė suprasti, kad nelogiška atlikus tarnybinius reikalus grįžti iš Telšių į Tryškių miestelį, paskui persėsti į nuosavą automobilį ir vėl važiuoti 30 kilometrų į vieną pusę ir tiek pat atgal tik tam, kad iš bankomato išsiimtum pinigėlių.

 Vis dėlto ne paslaptis, kad iš mokesčių mokėtojų kišenės išlaikomi valdininkai nevengia tarnybiniais automobiliais pasinaudoti savo reikmėms.

Telšiškių nuomone, piktnaudžiavimą dalinai išgyvendinti padėjo ant automobilių užklijuoti lipdukai su darboviečių pavadinimais. Esą anksčiau, kai tokių lipdukų nebuvo, kai kurie romantiškai nusiteikę valdininkai su kolegėmis darbo įkarštyje nevengdavo ir į šalia Telšių žaliuojančias pamiškes nusukti, kaip sakoma, trumpam atitrūkti nuo sunkių valstybinių reikalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.