B. Vėsaitei praverstų ausų kamštukai

Tikras politikas privalo nuolat bendrauti su rinkėjais. Ne tik prieš rinkimus ar retų vizitų į provinciją metu, bet ir kiekvieną dieną. Su kiekvienu paprastu žmogumi. O tai, ką išgirdo, turi būtinai paskelbti miestui ir pasauliui.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jan 7, 2015, 6:35 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:18 PM

Ar Lietuvoje bent vienas išrinktasis atitinka tokius reikalavimus? Greičiausiai nerastume tokio, jei ne iškilioji socialdemokratė B.Vėsaitė.

Prieš porą metų pagaliau patekusi į Vyriausybę ji ilgai ten neužsibuvo. Iš pradžių nelabai susigaudė, kad buvo paskirta ūkio ministre, tad ėmėsi purenti energetikos dirvonus.

Ilgainiui gal būtų radusi savo tikrąją vietą, bet lyg tyčia visiškai per klaidą atsidūrė privačios įmonės lėktuve, skrendančiame Kazachstano stepių link.

Premjerui neliko nieko kito kaip pakeisti energingąją partijos bičiulę.

Kitas politikas po tokio smūgio gal būtų visai nuleidęs rankas, griebęsis vaistų ar taurelės, tačiau ne Birutė Coolness.

Darbuojasi ji ir toliau Seime tautos labui, o laisvą minutę nemedžioja, nežvejoja, tačiau klausosi, ką paprasti žmonės kalba. Nugirdo kasininkės skundą, kad krautuvę rengiamasi uždaryti, ir paskelbė visai Lietuvai – bankrutuoja „Norfa“. Visos 132 parduotuvės.

Prašovė pro šalį? Nieko tokio! Svarbiausia klausytis žmonių.

Todėl nenustebkime, jei po Seimo narės viešnagės Dzūkijoje galbūt sužinosime, kad afrikinis kiaulių maras jau išguldė ne tiktai šernus, bet ir voveres, šeškus ir tetervinus, o dėl to mažiausiai dešimtmetį nebeaugs voveraitės.

Tik štai užsukti į banką B.Vėsaitei gali būti pavojinga. Ilgose eilėse kas nors būtinai leptelės, kad šis bankas bankrutuoja, jei jau darbuotojų pakankamai nusamdyti negali.

Tokias kalbas paskelbus viešai galima sulaukti ir sankcijų už panikos kurstymą.

Todėl į banką politikei tiesiog privaloma neštis ausų kamštukus. Ar bent ausines, per kurias skambėtų tranki muzika. Dėl šventos ramybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.