Į Šiaulius atskrenda keturi Lenkijos naikintuvai MiG-29

Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose  leisis NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvausiantys keturi Lenkijos naikintuvai MiG-29. Jie misijos metu sustiprins Italijos karius.

Į Šiaulius atskrenda keturi Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai MiG-29.<br>KAM archyvo nuotr.
Į Šiaulius atskrenda keturi Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai MiG-29.<br>KAM archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 3:53 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:41 PM

Naujoji Lenkijos karių pamaina atvyksta iš nuolatinės dislokacijos vietos Lenkijoje 23-ojoje taktinėje Mazovijos Minsko (lenk. Minsk-Mazowiecki) aviacijos bazėje. Šiame kontingente – per 100 karių. Jame, kaip ir Italijos karių pamainoje, – lakūnai, technikai, medicinos personalas, aprūpinimo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai.

Lenkų kariai NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse dalyvaus jau šeštą kartą, prieš tai jie vadovavo šios misijos 2014 m. gegužės–rugpjūčio rotacijai.    Nuo šių metų sausio 1 d. naujajai NATO oro policijos misijos rotacijai vadovaujantys Italijos kariai Šiauliuose dislokavo keturis naikintuvus „Eurofighter Typhoon“.

NATO šalys siunčia karius ir naikintuvus saugoti rytinių NATO sienų nuo 2004 metų kovo, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo NATO narėmis. Nuo to laiko NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvavo jau 15 NATO šalių kariai. Italijos ir Lenkijos kontingento misija – jau 37-oji nuo jos pradžios.    NATO naikintuvai misijai Baltijos šalyse dislokuojami ir Estijoje bei Lenkijoje. Naujosios rotacijos metu Baltijos šalių erdvėje taip pat patruliuos ispanai su „Eurofighter Typhoons“ iš Estijos Emario bazės ir Belgijos kariai su F-16 iš Malborko Lenkijoje.

Įgyvendinant NATO saugumo užtikrinimo priemones, sąjungininkai papildomus naikintuvus NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse skiria nuo 2014 m. balandžio.

NATO oro policijos misija – kertinis Aljanso solidarumo akmuo, o NATO oro erdvės vientisumo išsaugojimas – kolektyvinė užduotis. Narėms, neturinčioms savo pajėgumų, tarp jų ir Baltijos šalims, NATO taiko visam Aljansui vienodus saugumo užtikrinimo standartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.