L. Graužinienė pasidalino savo krauju

Rytą Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pradėjo Nacionaliniame kraujo centre, kur atvyko savanoriškai duoti retos grupės kraujo. Seimo pirmininkė prieš procedūrą buvo žvaliai nusiteikusi. Tiesa, niekas daugiau iš jos komandos kraujo duoti nesiryžo.

Seimo pirmininkė neatlygintinai davė retos grupės kraujo.<br>D. Umbraso nuotr.
Seimo pirmininkė neatlygintinai davė retos grupės kraujo.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 10:31 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:44 PM

Nacionalinio kraujo centro duomenimis kasdien Lietuvoje kraujo reikia 200 žmonių. Kad būtų patenkinamas kraujo ir jo komponentų poreikis, būtina, kad į didžiuosiuose miestuose esančius kraujo centrus kasdien ateitų ir kraujo duotų per 400 donorų.

Vien sostinėje, kad ligoninės nejaustų kraujo stygiaus reikia, kad Nacionaliniame kraujo centre kasdien kraujo duotų daugiau nei 150 donorų.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, atlygintinai kraujo duodantys donorai ir donorai-giminės iki šiol sudaro daugiau kaip 50 procentų donacijų besivystančiose šalyse, tuo tarpu išsivysčiusiose šalyse neatlygintinų donacijų skaičius siekia 98–100 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.