Informavo Rusiją: T. Dobrovolskis nužudytas už paramą V. Putinui

Kremliaus propagandos mašina nepraleido progos pasinaudoti Tomo Dobrovolskio žūtimi. Portalas „Rusvesna“ – atseit rusų pavasaris, vartojantis nebeegzistuojančios Sovietų Sąjungos domeno galūnę, paskelbė pribloškiamą „žinią“.

Rusija jau paskelbė T.Dobrovolskį V.Putino rėmėju.<br>D.Umbraso nuotr.
Rusija jau paskelbė T.Dobrovolskį V.Putino rėmėju.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2015, 11:14 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:40 PM

Esą lietuvis kompozitorius bare užmuštas todėl, kad jis atvirai palaikė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Toliau atpasakojamos muštynių bare aplinkybės, pranešama, kad T.Dobrovolskis po sužalojimo paniro į komą, o vėliau mirė ligoninėje nuo sunkių traumų.

Tačiau viso rašinio portale, pažymėtame Georgijaus juostele, esmė – įtikinti skaitytojus, kad Lietuvoje žmonės žudomi dėl politinių pažiūrų. Ši prielaida grindžiama nepatikrinta informacija, kad susistumdymo metu nuskambėjo frazė „Kam čia patinka Putinas?“ 

Taip pat rašoma, kad socialiniuose tinkluose esą plinta žinia, jog T.Dobrovolskis buvo V.Putino rėmėjas.

Vėlų gruodžio 23-iosios vakarą vilnietis kompozitorius T.Dobrovolskis išėjo pavedžioti savo augintinės – Maljorkos aviganės Azos. Pakeliui vyras užsuko išgerti alaus į netoli namų esantį naktinį barą „Vingrių 17“.

Keliems jaunuoliams, kurie taip pat tuo metu buvo bare, kažkuo nepatiko T.Dobrovolskis arba kitas šalia prie baro esantis vyras.

Jaunuoliai išsikvietė pastiprinimą. Netikėtai prie naktinio baro atsirado būrys jų draugų. Įsiplieskė muštynės. Iš viso jose dalyvavo net dešimt žmonių.

„Suveikė bandos jausmas“, – „Lietuvos rytui“ masinių muštynių motyvą paaiškino vienas su šia byla dirbantis pareigūnas.

Kažkieno iš užpuolikų aštriu daiktu, galbūt skėčiu, kompozitoriui suduotas smūgis į akį buvo pražūtingas. T.Dobrovolskiui buvo išdurta akis, prakirsta galvos kraujagyslė ir sužalotos smegenys.

Taip pat buvo sužalota ranka. Gali būti, kad T.Dobrovolskis buvo daužomas net gulintis, o ranka bandė apsaugoti galvą. Ligoninėje jam buvo atliktos kelios sudėtingos galvos operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.