Nusivilkai uniformą? Susimokėk!

Lietuvos policijos mokykloje studijavęs, tačiau 5 metų pagal įgytą specialybę neatidirbęs klaipėdietis turės apmokėti visas mokymo išlaidas – 5568 eurus.

Lietuvos policijos mokykla į teismą padavė buvusį savo auklėtinį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Lietuvos policijos mokykla į teismą padavė buvusį savo auklėtinį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Jan 8, 2015, 9:03 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:11 PM

Į teismą dėl mokymo išlaidų išieškojimo iš 26 metų Roberto Norvilo dar pernai kreipėsi Lietuvos policijos mokykla.

Gruodį situacija šiek tiek pasikeitė. Policijos mokyklos viršininkas Algirdas Kaminskas ir R.Norvilas pasirašė taikos sutartį, pagal kurią buvęs auklėtinis įsipareigojo grąžinti pinigus.

Praėjusių metų pabaigoje jis jau sumokėjo 8039 litus (2328 eurus). Visą likusią sumą pažadėjo grąžinti per pirmąjį šių metų pusmetį. Ši sutartis buvo pateikta ir teismui.

Taikiai susitarus vaikinui sumažės išlaidų – nebereikės mokėti penkių procentų palūkanų iki visiško skolos grąžinimo ir išlaidų advokatams.

Vakar vykusiame teismo posėdyje R.Norvilas nedalyvavo. Jis pranešė, kad šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje ir atvykti negali.

Vaikinas nekomentavo, kodėl pasitraukė iš tarnybos policijoje. Į ją R.Norvilas dar galės grįžti, nes įgijo policininko kvalifikaciją ir turi tai patvirtinantį mokyklos baigimo pažymėjimą.

„R.Norvilas mokėsi pusantrų metų ir 2010 metais gavo baigimo pažymėjimą. Jo vidaus tarnybos stažas – treji metai devyni mėnesiai ir devynios dienos. O pagal sutartį turėjo dirbti penkerius metus nuo mokslų baigimo dienos, todėl turi atlyginti mokymo išlaidas.

Tai pagal nustatytas taisykles apskaičiuota studijų kaina ir išmokėta stipendija“, – sakė Lietuvos policijos mokyklos Valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Matusevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.