Kauno viešajame transporte – gausybė „zuikių“

Savivaldybės bendrovė „Kauno autobusai“ skelbia apie „zuikių“ antplūdį šio miesto autobusuose ir troleibusuose. Lapkričio viduryje keleivinio transporto kontrolės paslaugas pradėjusios teikti bendrovės „Dorsimus“ kontrolieriai nespėja rašyti administracinių teisės pažeidimų protokolų – vien gruodžio mėnesį jų surašyta beveik 700.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-09 11:27, atnaujinta 2018-01-16 14:07

Gruodžio mėnesį daugiausia administracinių teisės pažeidimų protokolų surašyta už važiavimą su lengvatiniu bilietu neturint asmens dokumentų, įrodančių teisę į transporto lengvatą. Už tai numatoma bauda nuo 5 iki 11 eurų. Jei pažeidėjas nepristato reikiamų dokumentų, bauda gali siekti 28  eurus. Tuo tarpu sausį į miesto autobusus ir troleibusus plūstelėjo keleiviai, važiuojantys be bilieto.

Nemaža dalis keleivių turi įsigiję elektroninius bilietus, tačiau dėl įvairių priežasčių nėra jų aktyvavę, o tai prilygsta važiavimui be bilieto. Kiti keleiviai neatkreipė dėmesio, kad jų elektroninio bilieto kortelės galiojimo laikas baigė galioti sausio 1-ąją. Tokie bilietai nebegalioja nuo sausio 2-osios, būtina įsigyti naujas korteles. Taip padaryti galima visuose elektroninių bilietų platinimo punktuose.

Pasak vyresniosios kontrolės vadybininkės Romos Matulevičienės, tik trečdalis keleivių, pažeidusius važiavimo autobusuose ir troleibusuose tvarką, pripažįsta savo kaltę ir susimoka baudas. Didesnė dalis „zuikių“ nepripažįsta savo kaltės, ieško įvairiausių priežasčių, siekdami išvengti nuobaudos.

Keleivių kontrolė tikrina keleivių elektroninius ir popierinius bilietus bei važiavimo dokumentus – teisę į transporto lengvatą įrodančius asmens dokumentus.

Kontrolieriai turi teisę asmenims, padariusiems administracinį teisės pažeidimą keleiviniame kelių transporte, įstatymų nustatyta tvarka skirti administracinę baudą ar surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, taip pat pažeidėjus pristatyti į policiją asmens tapatybės nustatymui, jeigu šie neturi asmenį paliudijančių dokumentų. Kontrolieriai gali išlaipinti keleivius be bilieto, jeigu jie atsisako jį įsigyti, paimti negaliojančius ar suklastotus bilietus ir pridėti juos prie protokolo. Patikrinimų metu kontrolieriai užtikrina viešąją tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.