Š. Birutis dėl Žaliojo tilto skulptūrų leis spręsti ekspertams

Kultūros ministras Šarūnas

Š. Biručio nuomone, nepaisant nuo to, ar keturioms Žaliojo tilto skulptūroms bus panaikinta teisinė apsauga, ar ne, jų dabartinė būklė kelia pavojų aplinkiniams.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Š. Biručio nuomone, nepaisant nuo to, ar keturioms Žaliojo tilto skulptūroms bus panaikinta teisinė apsauga, ar ne, jų dabartinė būklė kelia pavojų aplinkiniams.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-14 15:26, atnaujinta 2018-01-16 03:01

Antradienį Kultūros paveldo departamente posėdžiavusi Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba nutarė, kad prieš priimant galutinį sprendimą dėl Žaliojo tilto skulptūrų išbraukimo iš Kultūros vertybių registro, reikalinga išsami ekspertų išvada dėl jų meninės ir kultūrinės vertės. Š. Birutis tokio sprendimo nekomentuoja ir nuomonės dėl skulptūrų nereiškia.

„Aš pats nenorėčiau reikšti vienokios ar kitokios savo nuomonės, nes tada nebebus ką veikti komisijai“, - sakė ministras.

Š. Biručio nuomone, nepaisant nuo to, ar keturioms Žaliojo tilto skulptūroms bus panaikinta teisinė apsauga, ar ne, jų dabartinė būklė kelia pavojų aplinkiniams.

„Mano nuomone, pirmiausia jos yra avarinės būklės, tą aš galiu pasakyti. Tokios būklės, jos likti ant tilto negalėtų“, - sakė Š. Birutis.

Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė po antradienį vykusio posėdžio teigė, kad, nesiryždama priimti sprendimo dėl skulptūrų, komisija „trypčioja vietoje“ ir nesilaiko kultūros ministro įsakymo, kuriuo remiantis fašistine ar sovietine simbolika pažymėti objektai negali būti laiko vertingais ir įrašomi į Kultūros vertybių registrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.