Daugiavaikės šeimos namuose žvakes pakeitė elektros lemputės

Didžiąsias metų šventes be elektros šviesos sutikę penkis vaikus auginantys kauniečiai Ilona ir Alvydas Šedžiai žvakėmis jau nebepasišviečia. Daugiavaikei šeimai pagalbos ranką ištiesė pavieniai žmonės ir visuomeninės organizacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

Jan 17, 2015, 6:17 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:43 PM

„Šviesiau tapo ir akyse, ir mintyse“, – nusišypsojo daugiavaikės šeimos tėvas. Daugiavaikės šeimos namuose Panemunėje, Plento gatvėje, esančiame savivaldybės socialiniame būste po „Laikinosios sostinės“ publikacijos buvo įjungta elektra.

Visuomeninė organizacija „Round Table Lietuva“ sausio 7 dieną sumokėjo už elektrą 303 eurų skolą. „Lietuvoje yra daug gerų žmonių“, – ištarė I.Šedienė.

Turės skalbyklę ir šaldytuvą

Žmonės parėmė tvarkingą skurstančią šeimyną maisto produktais, o netoliese gyvenanti moteris ėmė rinkti aukas šaldytuvui ir dujinei viryklei.

Šaldytuvo Šedžiai iš viso neturi, o senutėlė viryklė tarnauja paskutines dienas. Viliamasi, jog šią buitinę techniką pavyks nupirkti kitą savaitę.

Lietuvė emigrantė iš Anglijos pasirūpino, kad šeimai būtų pristatyta skalbimo mašina, kurios ji taip pat iki šiol neturėjo.

Prie paramos organizavimo stipriai ranką pridėjo ir Panemunės seniūnijos darbuotojai.

Pažadėjo didesnį atlyginimą

Įmonės, kurioje A.Šedys dirba sargu, vadovas pažadėjo vyrui didesnį atlyginimą.

„Žmonių nuoširdumas skatina mus nepasiduoti, kabintis į gyvenimą“, – pasakojo I.Šedienė.

Šedžiai patys visiškai atsiskaitė už dujas, tačiau dar apie 200 eurų liko skolingi už vandenį.

Šeimos skolos už komunalines paslaugas ėmė augti prieš metus, kai vyras susilaužė ranką ir neteko statybininko darbo.

Šeimos mėnesio pajamos – A.Šedžio alga ir pašalpos už vaikus sudaro apie 434 eurus. Apie 300 eurų skiriama maistui, o likusi suma – mokesčiams, vaikų poreikiams.

Mažiausiam šeimos nariui – 2-eji, o vyriausiam vaikui – 12 metų. Kitiems – 4, 5 ir 8 metai. Socialinį butą Šedžiai gavo prieš dvejus metus. Iki tol būstus jie nuomodavosi.

Valgo išmestą maistą

A.Šedys neslėpė, jog šeima savo atsargas papildo iš prekybos centrų išmestais maisto produktais. Maišus su pasibaigusio galiojimo prekėmis – bandelėmis, duona, pomidorais, bananais ir kitais produktais – pasiima A.Šedys ir kiti vargingai gyvenantys kauniečiai.

„Šį išmestą maistą valgome tik mes su žmona. Vaikams, žinoma, perkame galiojančius produktus. Rizikuojame apsinuodyti, bet kitaip neprasimaitintume“, – atskleidė šeimos galva.

Šeimos galva turi geras rankas

A.Šedys anksčiau dirbo ligoninėje sunkvežimio vairuotoju. Netekęs darbo, jis baigė Kauno ryšininkų mokyklą, išmoko šalinti kompiuterių gedimus.

„Ieškojau vietos įvairiose įmonėse, tačiau darbdaviams reikėjo specialistų, kurie ne tik taisytų kompiuterius, bet ir mokėtų dirbti su multimedijos įranga. Be to, jiems aš atrodau jau per senas“, – nesėkmingas paieškas prisiminė kaunietis.

Prieš keletą mėnesių Darbo biržos atstovai jam surado sargo vietą metalo supirkimo įmonėje. Geras rankas turintis vyras taip pat išmano apie statybas, santechniką.

„A.Šedys nevengia darbo. Ir jis, ir žmona stengiasi atsistoti ant kojų. Kai reikėjo atlikti už pašalpas viešuosius darbus, Alvydo raginti nereikėjo – jis uoliai genėjo medžių šakas, pjovė žolę“, – pasakojo Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.