Lietuvos metų tikslus prezidentė pristatė užsienio diplomatams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė,

D.Grybauskaitė pirmadienį susitiko su užsienio šalių ambasadoriais Lietuvoje.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Grybauskaitė pirmadienį susitiko su užsienio šalių ambasadoriais Lietuvoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 19, 2015, 2:57 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:21 PM

Pirmadienį vykęs susitikimas - tai tradicinis Prezidentės ir užsienio diplomatijos atstovų susitikimas. Šiemet jame dalyvavo apie penkiasdešimt ambasadorių.

„Praėję metai buvo išskirtiniai Lietuvai. Užsitikrinome didesnį savo šalies karinį, ekonominį, energetinį saugumą. Būdami Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nariais, galėjome reikšmingai prisidėti prie tarptautinių problemų sprendimo. Visus pradėtus darbus turime tęsti ir toliau, taip pat efektyviai išnaudoti Lietuvos ekonomikos augimą, kad garantuotume stabilumą ir ekonominę gerovę Lietuvos žmonėms“, - sakė Prezidentė.

Lietuvos vadovė pabrėžė, kad nors Lietuvos ekonomika auga, ES ekonomikos atsigavimas vis dar yra vangus, todėl būtina ir toliau tęsti reformas. Svarbu visiškai išnaudoti Europos Komisijos pasiūlyto Investicijų plano Europai potencialą. Planas gali į strateginius ES projektus pritraukti papildomų lėšų, kurios, efektyviai išnaudojamos, labai prisidėtų prie ES ekonominės padėties gerėjimo.

Pasak Prezidentės, vykstant reikšmingiems pokyčiams pasaulinėje energetikos rinkoje, labai svarbu, kad ES ir toliau įgyvendintų strateginius energetikos projektus.

Lietuva remia ES energetinės sąjungos, leisiančios užtikrinti didesnį energetinį saugumą ir suteiksiančios ES daugiau derybinių galių derantis su užsienio energetikos tiekėjais, kūrimą.

Šalies vadovė su ambasadoriais aptarė Lietuvos siekį tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nare. Tai - vienas pagrindinių šių metų Lietuvos prioritetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.