Raginimą kovoti garbingai išgirdo vos keli rinkimų dalyviai

Kovo 1-ąją vyksiančių savivaldybės tarybos rinkimų Kaune sąžiningo konkuravimo deklaraciją pasirašė vos 7 rinkimų kampanijos dalyviai. Iš viso rinkimuose Kaune dalyvaus 18 politinių partijų ir rinkimų komitetų.

Iniciatyva rinkimų metu elgtis sąžiningai kai kam nepasirodė patraukli.<br>P.Mantauto nuotr.
Iniciatyva rinkimų metu elgtis sąžiningai kai kam nepasirodė patraukli.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-01-19 16:00, atnaujinta 2018-01-15 15:01

Šio neformalaus dokumento nepasirašė ir kelių didžiųjų šalies partijų - Socialdemokratų partijos, Darbo partijos, partijos „Tvarka ir teisingumas“ - atstovai.

Kai kurie politikai skundėsi, kad apie iniciatyvą sužinojo tik praėjusį penktadienį, todėl nebuvo galimybių suderinti deklaracijos teksto.

Tuo tarpu Darbo partijos Kauno skyrius viešai paskelbė, kodėl nenori pasirašyti dokumento. Pasak partijos atstovų, jiems trūksta aiškumo, kas yra šios iniciatyvos autorius, kodėl ir kaip šią iniciatyvą remia Kauno miesto savivaldybė.

Kvietimą prisijungti prie deklaracijos pasirašė Gytis Žakevičius, jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ projektų vadovas. Jis taip pat yra buvusio ūkio ministro ir dabartinio Seimo nario konservatoriaus Dainiaus Kreivio visuomeninis padėjėjas, taip pat – viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ projektų vadovas.

G. Žakevičius yra ir Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų partijos kandidatas į Kauno miesto savivaldybės tarybą.

„Darbiečiai“ stebėjosi, kad kvietimas pasirašyti sąžiningo konkuravimo deklaraciją patalpintas ir oficialiame Kauno miesto savivaldybės tinklalapyje, o po juo parašyta: „Viešųjų ryšių poskyrio informacija“.

„Tad kas yra šios iniciatyvos autorius: Kauno miesto savivaldybė, kokia nors partija, o gal asmeninė iniciatyva? Norėtume, kad tai būtų aiškiai įvardinta. Paslėptoms ir dviprasmiškoms iniciatyvoms nesirengiame pritarti“, - rašoma Darbo partijos Kauno skyriaus pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.