Aušra Maldeikienė iškrito iš rinkimų kovos

Iš atostogų grįžtančios Aušros Maldeikienės laukia ne itin smagios žinios. Savarankiškai į laisvą Seimo nario vietą Žirmūnų rinkimų apygardoje kandidatavusi ekonomistė nebetęs kovos rinkimuose.

A.Maldeikienė iškrito iš rinkimų kovos.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Maldeikienė iškrito iš rinkimų kovos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:22 AM

Į Etiopiją atostogauti išvažiavusios A.Maldeikienės komanda nesurinko reikiamų 1000 jos kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų.

Vilniaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė Eugenija Ibianskienė sakė, kad A.Maldeikienė nebekovos rinkimų kovoje, nes antradienį nepristatė reikiamų parašų skaičiaus. „Ji surinko mažiau nei tūkstantį parašų. Ponia Aušra yra išvažiavusi, man dėl to yra gaila. Deja, bet išėjo taip“, – apgailestavo E.Ibianskienė. Kitas savarankiškai išsikėlęs kandidatas Žydrūnas Plytnikas sugebėjo surinkti reikiamus parašus.

Paaiškėjo, kad vadovėlių apie ekonomika autorė gana smarkiai apsiskaičiavo vertindama savo galimybes.   Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, A.Maldeikienė surinko tik 386 jos kandidatūrą remiančių rinkėjų parašus.

Nelengva juos buvo surinkti ir kitam nepriklausomam kandidatui. Ž.Plytnikas vos peržengė ribą – buvęs viešųjų pirkimų prievaizdas surinko 1031 parašą. 

Pirmąją metų dieną A.Maldeikienė išvyko atostogų į Etiopiją. Iš kelionės ji turėtų grįžti trečiadienį.

Paskelbusi apie savo kandidatūrą į laisvą Seimo nario vietą, A.Maldeikienė tikėjosi rinkėjų palaikymo, bet to pernelyg nesureikšmino. „Rinkimai man tėra nors labai rimtas, bet tikrai ne svarbiausias gyvenimo iššūkis.  Jeigu būsiu reikalinga, parašai, kurie man leistų dalyvauti rinkimų procese, bus surinkti. Jei ne, vadinasi, mano iššūkis nereikalingas.

Ir nėra jokios bėdos, jeigu jau taip. (...) Jei parašai bus surinkti, atsakingai ir rimtai dalyvausiu rinkimų maratone“, – prieš išvykdama savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė A.Maldeikienė.

Vilniaus Žirmūnų apygardoje nauji rinkimai rengiami, nes Seimo nario mandato atsisakė eurokomisaro pareigas eiti pradėjęs socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.