L. Graužinienė: „Neteisinu A. Pabedinskienės“

Pavasario sesijoje Seimo opozicija grasina interpeliacija socialinės apsaugos ir darbo ministrei Algimantai Pabedinskienei. Anot iniciatorių, ministrei trūksta ryžtingumo, ji sunkiai susitvarko su esama situacija.

L.Graužinienė teigė, kad pamainos A.Pabedinskienei neieškoma.<br>D. Umbraso nuotr.
L.Graužinienė teigė, kad pamainos A.Pabedinskienei neieškoma.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 8:17 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:48 AM

„Tikrai pamainos ministrei neieškome. Aiškinamės situaciją, kalbamės su ministre, žiūrime, kur padarytos klaidos“, – tai „Žinių radijo“ laidoje sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir pridūrė, kad dėl skandalingo projekto, kai ministrės iniciatyva mokslininkai buvo paprašyti parengti itin brangią studiją, ministrei išsakyta pastabų.

L.Graužinienės teigimu, kaltinimai ministrei įdarbinant „savus“ (A. Pabedinskienės vadovaujamoje ministerijoje darbuotojams buvo papildomai mokama už darbą prie minėtos studijos) nepamatuoti, nes tokia praktika atsirado dar 2007 metais.

„Neteisinu A. Pabedinskienės, ji galėjo paieškoti kitų būdų, viską įvertins Valstybės kontrolė, atlikusi auditą. Jei darbuotojai dirba papildomą darbą darbo laiku, reikia šį reikalą spręsti“, – sakė  L. Graužinienė. Anot jos, padėtis aštri dar ir todėl, kad šiuo metu yra priešrinkiminis laikotarpis.

Seimo pirmininkė taip pat pripažino, kad santykiai su premjero patarėjais gana sudėtingi ir ministrės puolimas buvo savotiškas kerštas už balsavimą dėl biudžeto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.