Seimo nario pašto išlaidos – 10 tūkst. litų. Už ką tiek mokėta?

Seimo Etikos ir procedūrų komisija paskelbė Seimo narių parlamentinių lėšų ataskaitas. Dauguma Seimo narių išleido beveik visas parlamentinei veiklai skirtas lėšas, be to, didelę dalį pinigų surijo automobilių nuoma ir eksploatacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 7:46 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:42 AM

Tačiau vieno Seimo nario išlaidos patraukia dėmesį. Darbo partijos frakcijai priklausantis Petras Čimbaras pašto prekėms ir išlaidoms išleido net 10,1 tūkst. litų. Tai didelė suma, palyginti su kitais Seimo nariais. Galima palyginti – kai kurių Seimo narių automobilių nuoma kainuoja panašiai arba net mažiau.

Tad kokios siuntos turėjo atsieiti šitiek daug?

„Prieš šv. Kalėdas ir šv. Velykas mano pašto išlaidos visada tokios. Net Etikos komisijai neužkliūva“, – išgirdęs klausimą suglumo Seimo narys P.Čimbaras.

Parlamentaras sakė, kad per didžiąsias metų šventes išsiunčia apie 8 tūkst. sveikinimų.

„Kiekvieną atviruką pasirašau asmeniškai. Ne elektroniniu parašu, o tikru. Mano parašas sunkus, tad per minutę pasirašau 11 atvirukų. Tuomet per paštą išsiunčiu žmogui sveikinimą šv. Kalėdų ir šv. Velykų proga. Man tai yra tradicija, todėl tai darau jau dvejus metus. Ir kai jau nebūsiu Seimo narys, vis tiek sveikinsiu“, – sakė P.Čimbaras.

Atvirukus kiekvienais metais gauna Molėtų–Švenčionių apygardos, kurioje P.Čimbaras ir buvo išrinktas, gyventojai. Sveikinimą gauna tie žmonės, kurie turi pašto dėžutes.

„Sudarau sutartis su paštu, jie išplatina. Iš vienos valstybės kišenės pinigą perdedu į kitą valstybės kišenę. Aš nesinuomoju nei automobilio, nieko. Pinigai grįžta atgal valstybei“, – kalbėjo Seimo narys.

2014–aisiais Seimo nariai su parlamentiniu darbu susijusioms reikmėms išleido per 1 mln. 74 tūkst. eurų (3,7 mln. litų).

Iš viso kiekvienas Seimo narys per metus kanceliarinėms ir panašioms reikmėms galėjo skirti po 8,1 tūkst. eurų (28 tūkst. litų).

Mažiausiai parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantis Stasys Brundza – 55 eurus. Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius iš šių lėšų panaudojo 778, konservatorė Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė – 691 eurą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.