A.Kubilius neatsispyrė pagundai įgelti A. Pabedinskienei

Ukrainoje apsilankęs Andrius Kubilius sakė, kad esant tokiai įtemptai padėčiai šalis eina tinkamų reformų keliu. Apie tai Žinių radijo laidoje „Opozicija“ politikas pasakojo: „Ukrainoje teko lankytis su tarptautine ekspertų delegacija. Kalbėjomės su vyriausybės ir parlamento atstovais, kalbėjomės, kaip galime padėti ir patarti Ukrainai vykdant svarbias reformas.“

A.Kubilius pažėrė kritikos A.Pabedinskienei.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
A.Kubilius pažėrė kritikos A.Pabedinskienei.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 8:30 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:04 AM

Anot A. Kubiliaus, Ukrainos vyriausybė sugeba ne tik kariauti, bet ir daryti dideles reformas.

„Mus maloniai nustebino ir naujojo ministrų kabineto sudėtis – iš 20-ies ministrų tik vienas neklaba angliškai, dalis jų studijavo Vakaruose. Vieni savanoriai eina į frontą, kiti – dirba darbą. Ministro atlyginimas Ukrainoje – 300 eurų“, – kalbėjo politikas.

Pasak jo, šiuo metu Rusija nori regione palaikyti chaosą, kad šalis negalėtų tvarkytis, vykdyti pertvarkos.

Kalbėdamas apie naujosios Ukrainos vyriausybės sudėtį, V.Kubilius teigė, jog lietuviams iš ukrainiečių vertėtų pasimokyti iniciatyvos: „Kai pasižiūri, kokia mūsų komanda, su visomis pabedinskienėmis... Ukrainoje matau nusiteikusius dirbti žmones, nors atlyginimai tikrai nedideli.“

Paklaustas, kaip vertina socialinės apsaugos ir darbo ministrei išsakomą kritiką, A.Kubilius atsakė: „A.Pabedinskienė nelabai skiriasi nuo kitų ministrų, jos veikloje nematau išskirtinių pliusų, o minusai akivaizdūs.

Nėra jokios aiškios vizijos ir projekto, pinigai leidžiami kažkam ir kažkur. Tai būdinga didžiajai daliai ministrų. Ne tik A.Pabedinskienė bando imituoti veiklą leidžiant milijonus projektams. Ar tikrai Lietuva gali sau leisti kitus dvejus metus gyventi, kai jie nesiims jokių iniciatyvų, nes bet kokį projektą įgyvendins taip, kaip tai padarė A.Pabedinskienė?“ – kalbėjo A.Kubilius ir pridūrė, kad neveiksni valdžia yra įsikabinusi į savo kėdes ir tokia padėtis truks dar dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.