Kėdainiuose vyras namo tempia šiukšles ir varo iš proto kaimynus

Kėdainių valdžia ilgą laiką buvo bejėgė sutramdyti namą ir kiemą įvairiais nereikalingais daiktais užgriozdinusį Antaną Širvinską, todėl į pagalbą pasitelkė ugniagesius, policijos pareigūnus ir net medikus.

A.Širvinskas savo valdas tvarko kitaip negu kaimynai.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Širvinskas savo valdas tvarko kitaip negu kaimynai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

2015-01-23 22:08, atnaujinta 2018-01-15 05:08

„Peržengtos visos ribos, todėl į komisiją pakvietę įvairių tarnybų specialistus netrukus apsilankysime to žmogaus namuose“, – žadėjo Kėdainių miesto seniūno pavaduotojas Algirdas Krivičius.

Jis pripažino, kad valdinininkai, anksčiau nekart atvykę pas 75 metų A.Širvinską į namus Mindaugo gatvėje, numodavo ranka, kai išgirsdavo pensininko aiškinimus, jog visi sukaupti daiktai tėra namų puošyba.

Aplinkinių nuosavų namų ir daugiabučių gyventojai skundėsi, kad iš A.Širvinsko kiemo sklinda nepakeliama smarvė, laksto tarakonai ir pelės, kyla įvairių infekcijų grėsmė. Be to, šalia jo dieną ir naktį skalija nesuskaičiuojama daugybė šunų.

Anot kėdainiškių, blogiausia, kad pensininkas į savo kiemą pažaisti kviečia ir vaikus. Mat šalia namo tarp įvairių sendaikčių jis prikaupęs ir nemažai žaislų. A.Krivičius įsitikinęs, kad šį Mindaugo gatvės gyventoją reikia ne tik bausti – jam pačiam būtina suteikti pagalbą.

Pats A.Širvinskas, kurio namus daug kartų lankė įvairūs tikrintojai, sutiko, jog tiek daiktų jam nereikia, ir žadėjo juos sunkvežimiu išvežti.

Pakvietęs į namo vidų pensininkas pribloškė: viduje drabužių ir įvairių sendaikčių prikaupta tiek, kad sunku tarp jų vaikščioti.

„Štai kiek čiužinių, kiek antklodžių, štai ten – geriausi kailiniai“, – kilnodamas ryšulius pasakojo A.Širvinskas. Jis teigė superkąs daiktus. Tai galįs sau leisti – gauna nemažą pensiją.

Pensininkas prisipažino, kad ketvirtus metus namuose neužkuria krosnies, nes reikia išvalyti dūmtraukį. Jo žodžiais, per šalčius viduje būna apie aštuonis laipsnius šilumos.

A.Širvinskas iš tiesų savotiškai puošia namus. Ant pastato sienų priraityta įvairiaspalvių ornamentų, kambariuose prikabinėta puošmenų, girliandų.

Vyras kadaise dirbo traktorininku, nors išmano ir ekskavatorininko, ir elektriko, ir akumuliatorių įkrovėjo darbą.

Prieš 8 metus mirė A.Širvinsko žmona Irena. Nuo to laiko jis ėmė kaupti daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.