Labdaros akcija „Maltiečių sriuba“ buvo rekordinė

Lietuviai neabejingi kitų skausmui ir problemoms, – rodo šalyje organizuojamų labdaros akcijų skaičius, jų metu suaukojamų lėšų suma bei geranoriškai prisidedančios įvairios organizacijos bei verslo įmonės.

Iš viso vienišų senelių globai paaukota beveik 172 tūkst. eurų.<br>Organizatorių nuotr.
Iš viso vienišų senelių globai paaukota beveik 172 tūkst. eurų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 9:22 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:53 AM

Jau devynerius metus iš eilės rengta labdaros akcija „Maltiečių sriuba“, kuria siekiama surinkti lėšų skurstančių Lietuvos senelių globai, šiemet buvo rekordinė: prie jos prisijungė daugiau nei 30 Lietuvos miestų ir miestelių, savo palaikymą išreiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė, geranoriškai prisidėjo ir ilgametis akcijos globėjas prezidentas Valdas Adamkus.

„Maltiečių sriubos“ renginiai vyko Vyriausybėje ir septyniose ministerijose, finansine parama ar savo produktais, paslaugomis prisidėjo net apie 60 skirtingų verslo įmonių. Iš viso vienišų senelių globai paaukota beveik 172 tūkst. eurų (beveik 593 tūkst. litų).

„Praeitais metais „Maltiečių sriuba“ išsiskyrė savo renginių ir dalyvių gausa. Esu įsitikinęs, kad tokios akcijos mūsų visuomenei labai reikalingos: jos keičia Lietuvą, daro mus visus geresniais, priverčia atsisukti į mūsų visuomenės silpnuosius ir jiems padėti, – sako akciją organizuojančios Maltos ordino pagalbos tarnybos Prezidentas Romas Abunevičius. – Šiais metais minėsime 10-metį, tad tikimės, kad jubiliejiniais metais sulauksime dar daugiau visuomenės palaikymo ir noro padėti vargstantiems.“

Pasak akcijos koordinatorės Rasos Stukienės, tai, kad kiekvienais metais prisideda vis daugiau žmonių, lemia augantis mūsų visuomenės sąmoningumas bei noras padėti sunkiau gyvenančiam. Be to, pagaliau pradėtas kreipti dėmesys ir į dažniausiai labdaros akcijų užmirštus pagyvenusius žmones, kuriems, palyginus, reikia tiek nedaug – šiek tiek dėmesio ir per dieną bent dubenėlio šiltos sriubos.

Akcijos koordinatorė itin džiaugiasi valstybinių institucijų atstovų parodytu dėmesiu: „Šiemet organizuotuose renginiuose aktyviai dalyvavo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, ministrai, Vyriausybės ir ministerijų darbuotojai, akcijos renginiuose miestuose miestų bendruomenės, merai. Visi dalyvavusieji parodė, kad ne tik supranta ir žino akcijos pagrindinį tikslą, tačiau ir yra pasiruošę padėti patys“.

Už geros valios žmonių suaukotas lėšas maltiečiai toliau tęs savo vykdomus projektus: 16 miestų apimantį projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu seneliams vežamas karštas maistas, 9-iuose miestuose vykdomą projektą „Socialinė priežiūra namuose“, kurio metu maltiečių savanoriai lanko itin sunkios būklės – nevaikštančius, negalinčius savęs apsitarnauti, paralyžiuotus – senelius, bendrauja su jais, padeda susitvarkyti, atneša reikalingų medikamentų ir t.t. Kiekvienas toks senelis maltiečių savanorių per metus aplankomas mažiausiai 100-tą kartų, t. y. net du kartus per savaitę.

2013 m. surinktos aukos leido žymiai padidinti projekto „Maistas ant ratų“ apimtis: prisidėjo nauji miestai – Tauragė ir Aukštadvaris, nuo metų pradžios maisto gavėjų skaičius didėjo 68 proc., o vidutinis per mėnesį išdalinamų porcijų skaičius – 64 proc.

Per 2014 m. iš viso buvo nuvažiuota apie 50 tūkst. km, apsilankymų pas vienišus senelius skaičius siekia daugiau nei 67 tūkst. Taip pat papildomai atsirado naujų projekto variacijų: maisto paketai skurdžiai gyvenantiems žmonėms ir maisto talonai (su jais galima įsigyti maisto parduotuvėse). Šiuo metu MOPT savanoriai prižiūri daugiau kaip 2 tūkst. žmonių 29-iuose miestuose.

Skaidrų akcijos lėšų panaudojimą seka audito kompanija „Rimess Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.