Vilniuje prasidėjo pranašų sąskrydis

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 24, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:54 AM

Štai vienas pranašų pažymi, kad degalų kainai nukritus žemiau svarbios psichologinės 1 euro ribos, automobilio vairavimas pasidarė ne toks skausmingas kaip anksčiau ir dabar vis daugiau žmonių gali persėsti prie automobilio vairo. Kaip į šiuos pokyčius reaguos miesto transportas?

Pranašas išdidžiai dėsto, kad ilgą laiką augusios degalų kainos ir sunki ekonominė padėtis vilniečius pripratino prie miesto transporto. Tačiau dabar situacija pasikeitė – pabrangę bilietai (tiesa, o kada jie brango?) ir nepatogi kelionė miesto transportą daro visiškai nepatrauklų ir neekonomišką.

Pranašo žodžiais, jei tokios tendencijos išliks, matysime vis didėjančias automobilių spūstis, kuriose kartu įstrigs ir miesto transporto keleiviai.

Pranašo manymu, kalta miesto valdžia. Nors norai buvo geri, sprendimai niekam tikę. Valdžia esą svaičiojo apie naujos transporto priemonės sukūrimą, naikino, o ne plėtojo troleibusų tinklą. Miesto transporte vėl pilna smirdinčių benamių, todėl pranašas daro išvadą, kad susisiekimas miesto transportu per pastaruosius metus pablogėjo.

Atsakydamas į klausimą, ką daryti, pranašas tvirtina, kad sostinei verkiant reikia ekologiško transporto. Tiesa, nepatikslina, konkė ar rikšos tai būtų, užmiršęs, kad Vilnius prisipirko ekologiškų autobusų.

Kitas pranašas, plačiu žvilgsniu žvelgdamas į miestą, regi, kad Vilnius yra prie vandens, tačiau upe (turbūt Nerimi) miestas tikrai nepasinaudoja, o gražus paupys, krantinės yra beviltiškai apleistos.

Čia pranašas taip pat priartėja prie susisiekimo temos. Tik jis siūlo ne konkę ar rikšas, o pasikliauti savomis kojomis.

Kaip? Jeigu Neries pakrantė bus sutvarkyta, ja būtų galima žingsniuoti nuo Valakampių iki Lazdynų, nuo miesto centro per Vingio parką pasiekti Karoliniškes, Lazdynus, Viršuliškes. Prisiminę tokias patogias susisiekimo priemones ar dar norėsime dusti gatvėse?

Trečias pranašas pliekia vaikų darželius. Esą valdžia negerai daro remdama privačius.

Pranašo nuomone, savivaldybė pinigais padeda kurti privačius darželius, kuriuose vietas gaus tie, kurie galės sumokėti daugiausia. Mat valdžia privatiems darželiams nemokamai duoda patalpas ar žemės sklypus.

Kodėl pranašai užplūdo miestą? Atsakymas paprastas: dėl to, kad angelai Vilniuje skraido per žemai.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.