Informacija apie R.Kalantą dingo, bet uraganas čia niekuo dėtas

Informacinė lenta prie Romo Kalantos paminklo šalia Miesto sodo jau dvi savaites stovi tuščia. Kauniečiai suka galvas, kas jai nutiko? Valdininkai nuramino, kad uraganas „Feliksas“ čia niekuo dėtas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jan 25, 2015, 1:23 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:07 AM

Akylesni kauniečiai jau praėjusią savaitę pastebėjo, kad greta R.Kalantos susideginimo 1972 metais vietos, kur įkurdintas paminklas „Aukos laukas“, esanti lenta – tuščia. Neliko ją dengusios plastiko plokštės ir po ja buvusios informacijos.

„Lenta buvo uždengta skaidriu plastiku. Todėl pavogti jo lyg ir neturėtų. Įdomu, kur dingo informacija ir ją dengusi plokštė?“ – svarstė kaunietis Rimas Zareckas.

Paaiškėjo, kad lentą rengiamasi atnaujinti. Remonto sulauks ir kiti informaciniai stendai, nukenčiantys ne tik nuo žmonių, bet ir nuo audrų.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys sakė, kad informacinė lenta šalia R.Kalantos paminklo einant metams sueižėjo, ją subraižė ir piktavaliai. Todėl ją nuspręsta atnaujinti.

„Informacines lentas prie Vytauto ir R.Kalantos paminklų įrengė Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovai, jos buvo dengtos plastiku.

Iš pradžių teko atnaujinti lentą prie Vytauto paminklo. Pastatėme metalinę informacinę lentą. Dabar laikas atėjo R.Kalantos paminklui“, – informavo Z.Girčys.

Nauja lenta prie R.Kalantos paminklo bus pagaminta iš nerūdijančio plieno. Ant jos lazeriu išraižyta informacija. Z.Girčys teigė, kad tai antivandalinė lenta, kuri tarnaus ilgus metus.

„Tokia pati stovi prie Stepono Dariaus ir Stasio Girėno paminklo.

Tarnauja patikimai. Jos niekdariai nesugeba išpaišyti ar suniokoti“, – tikino Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Naują lentą pagaminti kainuos apie 1 tūkstantį eurų. Ją ketinama įrengti iki gegužės.

Šiemet paveldosaugininkai dar ketina chemikalais nuplauti Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio skulptūras ir biustus. Miesto taryba pritarė, kad mieste būtų įrengtos 6 atminimo lentos. Tam skyrė 4,5 tūkstančio eurų.

Kauno savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas teigė, kad remonto reikės ir informacinėms lentoms, skirtoms turistams.

„Prieš dvi savaites siautęs uraganas „Feliksas“ nulaužė informacinę lentą prie Prisikėlimo bažnyčios. Ją netrukus atstatysime“, – pasakojo skyriaus vedėjas.

Taip pat šiemet bus remontuojamos ir kelios turistams skirtos nuorodų lentelės. Vieną tokią lentelę Vilniaus gatvėje suniokojo, išpaišė ir lipdukais apklijavo praeiviai.

Lentą Rotušės aikštėje nuvertė automobilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.