Naujos kliūtys „darbiečių“ byloje – laukiasi V. Vonžutaitė

Laisvės atėmimo bausme nuteista Vitalija Vonžutaitė laukiasi ir tai gali būti nauja kliūtimi vadinamojoje Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

35-ąjį gimtadienį ketvirtadienį švęsianti parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
35-ąjį gimtadienį ketvirtadienį švęsianti parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-26 17:23, atnaujinta 2018-01-15 00:52

Anot LNK žurnalistų kalbintų teisininkų, lengvinančių aplinkybių atsiranda skiriant bausmę arba perkvalifikuojant nusikaltimą, teismas gali spręsti, ar yra pagrindas skirti švelnesnę bausmę, ją švelninti.

Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byla yra įstrigusi Lietuvos apeliaciniame teisme, nes teisinę neliečiamybę patekęs į Europos Parlamentą gavo Viktoras Uspaskichas.

Pernai liepą Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

36-ąjį gimtadienį ketvirtadienį švęsianti parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui – 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą Darbo partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji kaip juridinis asmuo baigėsi įvykdžius reorganizaciją.

V.Uspaskichas ir jo įkurta Darbo partija teisiami už tai, jog nuslėpė 24 mln. litų pajamų, 23 mln. litų išlaidų ir nesumokėjo valstybei 4 mln. litų mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.