Kritikuojamam V.P.Andriukaičiui – A.Butkevičiaus užnugaris

Premjeras Algirdas Butkevičius sako

A.Butkevičius gina partijos kolegą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius gina partijos kolegą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:26 PM

Socialdemokratų lyderis žadėjo, kad šį klausimą su savo partijos bendražygiu aptars vėliau trečiadienį.

„Tikrai kol kas neįžvelgiu (atsakomybės), nes tokios informacijos neturiu. Šiandien vakare su juo turėsiu pokalbį. Jeigu kažkokiam pokalbiui pasibaigus atsiranda kažkokie raštai, tai pirma reikia žinoti, ar tas raštas buvo išsiųstas derinant su komisaru Andriukaičiu“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Anot jo, anksčiau, kai Lietuvai buvo draudžiama įvežti pieno produktus į Rusiją ir šalis pirmininkavo Europos Sąjungos (ES) Tarybai, iš Maskvos buvo pasiūlymų susitarti dvišalių pagrindu, bet „buvo aiškiai pasakyta, kad Europos Sąjunga turi laikytis vieningos pozicijos“.

„Šiek tiek kai kas per jautriai sureagavo ir bando sukelti konfliktinę situaciją“, – tvirtino premjeras.

Sausio viduryje Berlyne susitikę ES Sveikatos ir maisto saugos generalinio direktorato vadovas Ladislavo Mikoas (Ladislavo Miko) L. Mikoas ir Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas Sergejus Dankvertas tarėsi dėl embargo atšaukimo.

Kaip rašoma L.Miko laiške S.Dankvertui, pagal Rusijos draudimo atšaukimo mechanizmą ES išduotų veterinarijos sertifikatus, o Rusija, atlikusi patikras, spręstų, kurios valstybės narės juos atitinka.

V.Andriukaitį griežtai sukritikavo opozicijoje esantys konservatoriai ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, apkaltinę jį ES vienybės skaldymo. Pats eurokomisaras kaltinimus griežtai atmeta ir tikina, kad ES vykdomoji institucija ragina ES valstybes su Rusija kalbėti vienu balsu. Jis teigia, kad techniniai pokalbiai su Maskvos pareigūnais vyko tik dėl fitosanitarijos reikalavimų, bet ne dėl politinio embargo.

Rusija maisto produktų importą iš ES uždraudė po to, kai Vakarai įvedė jai sankcijas dėl intervencijos Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.