Dzūkai negirdės kandidatų? Ir gerai!

Vyriausioji rinkimų komisija sumanė, kaip palengvinti rinkėjams pasirinkimo kančias artėjant savivaldybių tarybų ir pirmą kartą vyksiantiems tiesioginiams merų rinkimams.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 29, 2015, 7:12 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:27 PM

Netrukus bus sukirsta rankomis su transliuotojais, laimėjusiais konkursą rengti diskusijų laidas, skirtas šiems rinkimams. Politinių partijų kandidatai ir pretendentai į merus turės galimybę nemokamai pasinaudoti eteriu, kad pamėgintų atkreipti į save rinkėjų dėmesį.

Pietų Lietuvoje konkursą laimėjo ir vienas vietinis kanalas. Jo darbuotojai už 29,4 tūkst. eurų gavo teisę rengti laidas 7 savivaldybėms.

Alytiškiai šį TV kanalą gerai žino, bet atokesnių rajonų gyventojai ir netgi vietos politikai tvirtino apie jį išgirdę pirmą kartą.

Jokios paslapties nėra – iš Alytaus transliuojamą programą daugelyje regiono vietovių gali matyti tik interaktyviosios televizijos žiūrovai arba kabelinės televizijos abonentai.

Nenuostabu, kad mero regalijų arba tarybos nario mandato siekiantys politikai iš karto suabejojo tokių diskusijų laidų nauda. Jeigu jų nematys didžioji dalis piliečių, rinkimų programą esą lygiai taip pat sėkmingai galima dėstyti atsisėdus šile po egle. O užlipus ant statinės prie parduotuvės efektas, ko gero, būtų dar didesnis.

O juk rinkimų prievaizdai galėjo labai nesunkiai išspręsti šią problemą.

Mat Varėnos rajone be jokios specialios įrangos puikiai matomos net kelios Baltarusijos televizijos programos.

Ir vaizdo kokybė nepriekaištinga, ir paslaugų kaina nukritus tenykščiam rubliui būtų gerokai mažesnė.

Tiesa, pretendentų į vietos valdžią diskusijos turbūt nepakliūva į televizijos žiūrovų laukiamiausių laidų sąrašą.

Kita vertus, žmonėms dažnai geriau visai negirdėti prieš rinkimus skleidžiamų politikų fantazijų, kurios kartais prasilenkia su sveiku protu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.