Loreta Graužinienė: „Vygaudas Ušackas suklydo“

Europos Sąjungos ambasadoriaus

Seimo pirmininkė sukritikavo V.Ušacką.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Seimo pirmininkė sukritikavo V.Ušacką.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:26 PM

Ketvirtadienį kalbėdama LRT radijo laidoje „Aktualioji valanda“ L.Graužinienė sakė, kad V.Ušackas yra Europos Sąjungos paskirtasis diplomatas, ir nežinome, kokios jam buvo paskirtos užduotys.

„Aš manau, jog tai yra klaida, kad tuo jis pasidžiaugė „Facebook“. Jeigu jis turėjo tam tikrų darbinių klausimų, kur turėjo aptarti ne tik oficialiu formatu, tai yra viena. Čia tikrai yra užsienio politikos klausimai, priemonės, dėliojimai, kaip tai yra vykdoma. Bet „Facebook“ paskyroje – tai yra klaida“, – sakė parlamento vadovė.

V.Ušackas krepšinį su Kremliaus atstovu žaidė dieną po atakos Mariupolyje. Pats V.Ušackas, kaip skelbė žiniasklaida, nieko blogo savo elgesyje neįžvelgė.

Lietuvos diplomatijos vadovas, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius taip pat yra pareiškęs, kad V.Ušackas tokiu savo žingsniu suklydo.

„Patys metodai diplomatijos požiūriu yra suprantami – procesas vyksta ne tik derybų salėje. Bet tai buvo klaida, ir aš manau, kad ir Vygaudas pagaliau tai supras, jis yra patyręs politikas, ne tik diplomatas. Tai įvyko blogu laiku ir netinkamoje vietoje, o kažko aiškinti daugiau ir nereikėtų“, – yra konstatavęs Lietuvos diplomatijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.