Šiaulių politikai posėdyje spėjo rungtis ir socialiniame tinkle

Ketvirtadienį popiet Šiaulių miesto politikai triūsė išsijuosę – patvirtino 2015 m. biudžetą, eilę kitų klausimų. Bet kai kurie tarybos nariai rado laiko per šį posėdį naršyti ir po socialinius tinklus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jan 29, 2015, 7:13 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:10 PM

Nuolat aktyviai juose besireiškiantis konservatorius Jonas Bartkus dar prieš posėdį suspėjo trūktelti per dantį valdančiuosius – brūkštelėjo apie planus Šiaulių mieste ant pjedestalo užkelti sovietinį naikintuvą Su-7B (kalba netaisyta): „Einu į tarybos posėdį. Baigiantis kadencijai socialdemokratai kartu su Darbo ir TT partijomis nusprendė pasistatyti paminklą – SU-7B. Prisimenat SKYWAY ir Avia Solutions projektus, tai labai simboliška. Jiems. O kaip šiauliečiams?“

Prasidėjus posėdžiui konservatorius J.Bartkus bičiuliams pranešė džiugią žinią: „Valdantieji susivokė – klausimas dėl SU-7B buvo išbrauktas iš darbotvarkės“.

Posėdį vedusio mero Justino Sartausko atsakymo ilgai laukti nereikėjo. Per posėdį socialiniame tinkle atsirado šio sociademokrato atsakymas (kalba netaisyta): „Labai šmaikštu, Jonai. Tačiau nekorektiška klausti nuomonės, nuslepiant dalį istorijos. „Statytis paminklą“? Ar tikrai? Pradėkim nuo to, kad kalba ėjo ne apie „lėktuvo-paminklo“ statymą, o apie nurašyto lėktuvo perėmimą iš KAM į savivaldybės rankas (galbūt jį pritaikant kažkur, kur norintys galėtų įlipti į lėktuvą, susipažinti ir t.t). Kuo ši mintis yra bloga? Ar ji miestui būtų ką nors kainavusi? Kodėl tas lėktuvas tiko ir tinka KAM‘ui, o perimti jį savivaldybei yra blogai? Mano anūkų mėgstamiausias muziejus yra Vilniuje esantis Karo Technikos muziejus, kur jie gali tiek iš išorės, tiek iš vidaus (įlipdami/laipiodami) susipažinti su naudota karo technika. Ir niekam tas muziejus neužkliūna. Tačiau esi teisus: šitą klausimą išbraukėme iš dienotvarkės ir daugiau prie jo negrįšime“.

Konservatorius J.Bartkus prisipažino lrytas.lt žurnalistui, kad per tarybos posėdį bendravo ir socialiniuose tinkluose: „Visi klausimai yra išdiskutuoti komitetuose, todėl mums, tarybos nariams, belieka paspausti mygtuką. Tema apie naikintuvą aktuali, todėl bendravau su rinkėjais, ir nematau didelio nusikaltimo“.

Posėdį vedęs J.Sartauskas nustebo, paklaustas, ar šiandien socialiniame tinkle vėlėsi į diskusiją su tarybos nariu J.Bartkumi: „Reiktų pažiūrėti“.

Paklaustas, negi neprisimena, ką veikė prieš kelias valandas, žurnalisto skaitomą įrašą išklausęs socialdemokratas patikino, kad tai – ne jo darbas: „Pamačiau, kad yra tas J.Bartkaus įrašas, todėl turėjau skubiai reaguoti. Per posėdžio pertrauką paskambinau dukteriai ir paprašiau parašyti atsakymą“.

Klausimas dėl sovietinio naikintuvo griaučių perėmimo iš kariškių buvo išbrauktas iš tarybos posėdžio darbotvarkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.