Po mažų skandalų – didelis „driokst“

Dideli darbai prasideda nuo mažų. Su tokiu šūkiu Darbo partija užsimojo prisibelsti į savo rinkėjų širdį, o jos deleguota socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė – išsaugoti svyruojančią kėdę.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jan 30, 2015, 2:28 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:12 PM

Tik ar nebus ministrė partijos rinkimų šūkį supratusi itin tiesmukai?

Tuo metu, kai dabartiniai ir būsimi pensininkai laukia bent kiek rimtesnių į bedugnę garmančios socialinio draudimo sistemos gelbėjimo receptų, politikė šypsodamasi iš kišenės ėmė traukti ir dalyti čiulpinukus.

Vieną tokių šiomis dienomis A.Pabedinskienė pasiūlė nukentėjusiems per Sausio 13-osios įvykius.

Mažų darbų su dideliu užsidegimu griebusis „darbietė“ pažadėjo juos palaidoti valstybės lėšomis.

Nespėjus suvirškinti šios žinios ministrė kaipmat ištraukė dar vieną – prakalbo apie naujas valstybines pensijas. Jomis politikė norėtų pamaloninti daugiavaikius tėčius.

Esą tokių nebūtų daug, o jiems paberti šimtą ar daugiau eurų – jokia našta valstybei.

Iš tiesų, kai iš beveik pusės milijardo litų valstybinėms pensijoms skirto aruodo vien teisėjams pernai buvo atriekta 6 milijonai, ar kam nors gali suskausti širdį dėl kelis šimtus tūkstančių eurų kainuosiančių gerų ministrės darbų?

Iš atostogų grįžusiam premjerui A.Butkevičiui tokie ministerijos vadovės užmojai kol kas kelia tik šypseną. Bet kas žino, kiek savo pašlijusį įvaizdį gelbėjanti A.Pabedinskienė dar turi „mažų gerų“ darbų?

Kita vertus, net jeigu Darbo partijai pavyktų savo rinkėjus prie balsadėžių privilioti gražiais šūkiais, trupinius barstančios A.Pabedinskienės galimybės tapti visų pensininkų motina – gana menkos.

Be to, yra pavojus, kad atviras populizmas ministrei gali lengvai smogti kitu galu: juk didelio „driokst“, kaip ir didelių darbų, pradžia panaši.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.