B. Vėsaitei komisaras V. Andriukaitis panašus į pjaunamą aviną

Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė apsilankiusi Briuselyje užsistojo Vytenį Andriukaitį ir palygino jį su avinu, kurį pjauna vilkai. Ji savo įžvalgomis apie eurokomisarą ir kitus aktualius įvykius pasidalino socialiniame tinkle.

B. Vėsaitei komisaras V. Andriukaitis panašus į pjaunamą aviną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B. Vėsaitei komisaras V. Andriukaitis panašus į pjaunamą aviną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 10:35 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:40 AM

„Įspūdžiai iš Briuselio: abejonių kelia Junckero fondo sėkmė. 1 euras turėtų pritraukti 15 eurų privačių lėšų. Tai primena biblinį siužetą, kuomet Jėzus pamaitino minią trimis kepalėliais duonos ir keliomis žuvimis.

Aplankiau komisarą Vytenį. Dabartinė jo padėtis nedžiugina ir primena situaciją, kai devyni vilkai vieną aviną pjovė. Reikės parašyti straipsnį“, – rašė B.Vėsaitė.

Skandalas kilo, kai eurokomisaro vadovaujamas biuras išsiuntė Rusijos pusei raštą, kurį ir prezidentė Dalia Grybauskaitė interpretavo, kaip jo vadovaujamos institucijos siūlymą Rusijai derėtis dėl maisto produktų embargo panaikinimo atskirai su kiekviena ES valstybe.

Lietuvos vadovė pažymėjo, kad tokia veikla pažeidžia ES vienybės ir solidarumo principus. Jos patarėja Dalia Būdienė prieš tai perdavė D.Grybauskaitės poziciją, kad V.Andriukaitis turi prisiimti atsakomybę.

Taip pat primename, kad Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris dar praėjusių metų lapkritį pristatė Europos strateginių investicijų fondą, kuris per būsimus trejus metus mobilizuotų 315 mlrd. eurų ir išjudintų stringančią ES ekonomiką.

Daugelio EP frakcijų atstovai išsakė paramą naujajam planui ir skatino veikti nedelsiant, tačiau kai kurie europarlamentarai ir politikai kaip B.Vėsaitė, yra kitos nuomonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas