Drama Šilalėje: pakistanietis siekia dukrą išsivežti į Olandiją

Po tragiškos mamos mirties Šilalėje, kuomet ji ir jos sugyventinis praėjusių metų vasarą žuvo nuo aukštos įtampos laidų, prasidėjo kova dėl našlaitės likusios penkerių metų mergaitės.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto" televizija

2015-02-04 20:03, atnaujinta 2018-01-14 03:06

Ją laikinai globoja žuvusios sesuo, tačiau tai sužinojęs pakistanietis – mergaitės biologinis tėvas,kuris šiuo metu gyvena Olandijoje, kreipėsi į teismą dėl neva pagrobtos ir neteisėtai Lietuvoje laikomos jo dukros. Tuo tarpu globėja siekia priteisti nuolatinę globą. „Nyderlandų teismas ir centrinė vaikų globos įstaiga nustatė, kad vaikas nesaugus šeimoje, nes buvo taikomas psichinis ir fizinis smurtas“, – teigė globėjos advokatė Vida Šeikienė.

Mergaitės tėvas su tokia nuomone kategoriškai nesutinka; „Aš labai labai pasiilgau dukros. Tik noriu susigrąžinti dukrą ir grįžti į Olandiją. Ji nėra globėja – ji tik teta. Aš nenoriu pagrobti savo vaiko, noriu teisiškai ją pasiimti. Mes buvome susitikę „Akropolyje“, vaikščiojome, vaikas nori būti su manim, su mano šeima. Aš noriu jai normalaus gyvenimo“, – teigė biologinis mergaitės tėvas Muhamedas Tuzulas Islamas.

 Tačiau su tuo nesutinka vaiką laikinai Lietuvoje globojanti žuvusiosios sesuo. Ši teismo pareikalavo atskirti vaiką nuo tėvo ir nustatyti nuolatinę globą jai. Moteris įsitikinusi, kad mergaitei su tėvu būtų nesaugu, anot jos, vyras buvo teisiamas už prekybą žmonėmis. Gyvenant Olandijoje mergaitė metams buvo paimta iš tėvų dėl vyro smurto prieš motiną.

Išsamiau apie šią dramą žiūrėkite „Lietuvos ryto" televizijos reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.