Kalvarijos pareigūnai budrumo mokė iš sakyklos

Kalvarijos policijos pareigūnai, norėdami priminti gyventojams, kaip netapti nusikaltimų auka, pirmą kartą pasinaudojo neįprasta tribūna – Švč.Mergelės Marijos Vardo bažnyčia.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

Feb 4, 2015, 8:33 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:14 AM

Į mišias Kalvarijoje praėjusį pirmadienį susirinko pilnutėlė bažnyčia – per šimtą tikinčiųjų. Pirmoji į žmones kreipėsi Kalvarijos policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Daiva Kvedarienė.

„Klebonas Gediminas Bulevičius, kai jam prieš kurį laiką pasakiau apie ketinimą tokiu būdu šviesti žmones, iš karto sutiko ir pasiūlė ateiti į sekmadienio mišias“, – „Lietuvos rytui“ sakė D.Kvedarienė.

Pareigūnė seniai yra įpratusi kalbėti prieš auditoriją, tačiau prisipažino, jog atsistojus prie sakyklos iš pradžių virpėjo balsas: „Tačiau jaudulys greitai praėjo. Žmonės klausėsi labai įdėmiai.“

Pareigūnė, pateikdama pavyzdžių, pasakojo apie piktavalius, kurie pasinaudoja žmonių patiklumu ir pasisavina jų santaupas, įklampina į skolas.

D.Kvedarienė paragino kalvarijiečius rūpintis savo turto apsauga, nepažįstamiems asmenims neatskleisti bankininkystės duomenų, nepasitikėti atvykėliais, kurie neva keičia ar surašinėja pinigus.

Pareigūnės kvietimą nelikti abejingiems svetimam skausmui, nepraeiti pro nuskriaustą ar pagalbos prašantį žmogų papildė ir klebonas G.Bulevičius.

„Džiugu, kad šis kreipimasis į kalvarijiečius sulaukė atgarsio. Žmonės dalijosi įspūdžiais, pasakojo, kaip išvengė telefoninių sukčių.

Apie tai kalbėsiu ir kitose Kalvarijos parapijos bažnyčiose“, – šypsojosi D.Kvedarienė.

Dažniausiai registruojamos vagystės

Alvydas Magonitaitis

Kalvarijos policijos komisariato viršininkas

„Kalvarijos savivaldybės apylinkėse iš praėjusiais metais užregistruotos 351 nusikalstamos veikos – 159 yra dėl vagysčių.

Antroje vietoje – smurtas artimoje aplinkoje.

Šiame regione yra daug bedarbių, beveik jokios pramonės, žmonės gyvena iš pašalpų. Jas prageria ir smurtauja, todėl pasitaiko ir įvairių sukčiavimų, savižudybių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.