Savavaliaujančius kolekcininkus prie banko tramdo policija

Trečiadienio rytą prie Vilniaus senamiestyje esančio Lietuvos banko skyriaus nutįso ilga eilė norinčiųjų įsigyti naują kolekcinę monetą.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Feb 4, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:14 AM

Lietuvos banko į apyvartą išleista 20 eurų kolekcinė sidabro moneta, skirta Mikalojaus Radvilos Juodojo 500-osioms gimimo metinėms, priviliojo ne tik minią kolekcininkų, bet ir norinčiųjų pasipelnyti iš šios monetos perpardavimo. Tvarką prie banko prižiūri pareigūnai, mat tarp besistumdančių eilėje buvo kilę konfliktų: kai kurie žmonės, prie banko atvykę paryčiais, sužinojo, kad jau vakar buvo sudaromi eilių sąrašai, ir tuo pasipiktino.

Tvarką vadina absurdu

„Padedu tėvui rinkti monetų kolekciją, tad laukti eilėse ne naujiena, bet tai, kas vyko vakar, pavadinčiau didžiausiu absurdu. Atvykau vakar šeštą valandą vakaro, kad užsiimčiau eilę, ir gavau 250-ąjį numerį. Kai pasiteiravau, kodėl, man buvo atsakyta, kad eilės numeriai pradėti dalyti vakar vienuoliktą valandą ryto“, – apmaudą liejo prie Lietuvos banko sutiktas Robertas Ramaška.

Pašnekovas pasakojo, kad tokią tvarką buvo įsivedę patys monetų kolekcininkai, tačiau banko darbuotojai neapsikentė tokios savivalės ir patys nusprendė įsikišti į situaciją už banko durų: „Ryte buvau čia jau pusę devynių. Banko darbuotojas išnešė numeriukus ir visiems padalijo, tad šiandien gavau 150-ąjį numerį. Tai užtikrina, kad man pavyks įsigyti monetą, o kiti žmonės tebestoja į eilę ir tikisi, kad pavyks nusipirkti.“

Vyras sakė, kad norėdamas įsigyti auksinę monetą, kurią bankas išplatino šiek tiek anksčiau, užsiimti eilės atvyko ketvirtą valandą rytoir jau buvo septyniasdešimtas laukiantis.

„Ateina su draugų kompanija pirkti, nusiperka daugiau monetų (mat vienas žmogus gali įsigyti tik dvi monetas) ir paskui jas parduoda internete. Ateina kartais su būreliu valkatų ar studentų grupe – tokių atvejų šimtai. Pažįstami studentai stovi eilėse po 6–7 ir iš to neabejotinai užsidirba“, – pasakojo R. Ramaška.

Studentas nepagailės 120 eurų

Kitas kalbintas kolekcininkas teigė, jog yra patenkintas, kad tvarką prižiūri pareigūnai, mat šiek tiek sumaišties dėl pačios eilės būta.

„Monetas kolekcionuoju, planuoju šiandien įsigyti dvi“, – pasakojo eilėje nuo aštuntos valandos ryto laukiantis archeologijos studentas Augustinas Andriuškevičius ir pridūrė, kad už abi monetas planuoja sumokėti apie 120 eurų.

Tarp kolekcininkų – ir spekuliantai

Nors, kaip teigė eilėje laukę žmonės, didžioji dalis susidomėjusiųjų nauja moneta yra kolekcininkai, vis dėlto tarp jų veikiausiai būta ir atlygintiną paslaugą teikiančių asmenų.

Ne visi laukiantieji eilėje norėjo bendrauti su portalo lrytas.lt žurnalistais. Kai kurie, šiek tiek netvarkingos išvaizdos piliečiai, buvo akivaizdžiai nepatenkinti spaudos dėmesiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.