Rukloje treniruojasi Lietuvos ir JAV kariai

Iki penktadienio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje vyksta skyrių ir būrių mokymai, kurių metu Algirdo bataliono ir JAV 2-ojo kavalerijos pulko 3-ojo eskadrono kariai dalijasi patirtimi ir atsinaujina įgūdžius, atlikdami puolimą remiančias užduotis.

Rukloje kartu treniruojasi Lietuvos ir JAV kariai.<br>Vyr. eil. V.Sinkevičienės nuotr.
Rukloje kartu treniruojasi Lietuvos ir JAV kariai.<br>Vyr. eil. V.Sinkevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:52 AM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, praėjusią savaitę Lietuvos ir JAV kariai dalyvavo vairuotojų rengimo bekele ir slalomo visureigiais HMMWV mokymuose. Taip pat JAV kariai dalyvavo išgyvenimo pratybose, į kurias buvo pakviesti Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos kinologai su šunimis ir Operatyvinis reagavimo būrys.

JAV karių pamainos, 3-osios divizijos 2-ojo kavalerijos pulko kariai yra dislokuoti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstinininkų batalione.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 m. pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atantic Resolve“). Šia operacija JAV rodo savo įsipareigojimą NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Mūsų šalyje JAV kariai liks iki šių metų pabaigos, Lietuva savo ruožtu siekia išlaikyti JAV rotacines pajėgas ir po 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.