Klaipėdą nutvieskė pirmasis šviesų festivalis

Penktadienio vakarą Klaipėdą nutvieskė pirmasis šviesų festivalis. „Kitokio Klaipėdos senamiesčio“ savaitgalį žmones nustebino ir nudžiugino vaizdo projekcijos, meninės instaliacijos, iliuminacijos šviesomis, edukaciniai interaktyvūs projektai.

Žmonės gali pakilti į apšviesto burlaivio „Meridianas“ denį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Žmonės gali pakilti į apšviesto burlaivio „Meridianas“ denį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 6, 2015, 9:19 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:48 PM

Festivalio tikslas – gaivinti merdėjantį uostamiesčio senamiestį, pripildyti jį ne tik šviesų, bet ir geros muzikos, pakilios nuotaikos.

Viena pagrindinių pirmojo savaitgalio projekcijų rodoma ant „Žvejų baro“ pastato Kurpių gatvėje. Specialiai sukurta video projekcija kviečia prisiminti Klaipėdos senamiesčio istoriją. Turgaus gatvės pastatus iš žiemos miego žadina spalvingos iliuminacijos, o Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto stadione iškilo šviečianti instaliacija „Spalvų švyturys“.

Ant Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vidinės sienos rodomas audiovizualinis kūrinys „Paskutinis bastionas“. Teatro aikštę papuošė tik ypatingomis progomis įžiebiamos Dramos teatro fasado iliuminacijos, Danės krantinę nušvietė žibančios burės.

Nebijančius šaltuko ir norinčius išvysti kitokį Klaipėdos senamiestį, projekto organizatoriai kvietė registruotis į naktines ekskursijas.

„Esame maloniai nustebinti tokio didelio susidomėjimo naktinėmis ekskursijomis. Į vasario 6 ir 7 dienų pasivaikščiojimus vietų greitai neliko, tačiau atsižvelgdami į žmonių pageidavimus ekskursijas rengsime ir kitą savaitgalį – vasario 14 ir 15 dienomis“, – sako projektų koordinatorė Živilė Putnienė.

„Mums svarbiausia, kad sulauktume bendruomenės dėmesio ir palaikymo, kad klaipėdiečiai patys taptų mūsų organizuojamų švenčių dalyviais. Naktinių ekskursijų anšlagas, senamiesčio verslininkų iniciatyvos įgyvendinant savarankiškus projektus, saugos tarnybos „Argus“ geranoriška iniciatyva saugoti projektą –geriausias įrodymas, kad miestas ir jo žmonės keičiasi, ne tik nori, bet ir moka švęsti“, – džiaugiasi kūrybos vadovė G. Giedraitytė.

Šviesų festivalis Klaipėdoje vyks ne tik šį, bet ir kitą savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.