Ar žodžiai apie sup**tą Lietuvą neišvers mero iš kėdės?

Socialdemokratas Jurgis Krasnickas šiuo metu patogiai sėdi Alytaus miesto mero kėdėje. Tiesa, po vieno internete paviešinto garso įrašo situacija gali imti klostytis labai netikėtai.

Netikėtų nemalonumų užkluptas J.Krasnickas šeštadienį Alytuje vykusioje moterų krepšinio šventėje stengėsi šypsotis.<br>T.Bauro nuotr.
Netikėtų nemalonumų užkluptas J.Krasnickas šeštadienį Alytuje vykusioje moterų krepšinio šventėje stengėsi šypsotis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2015, 3:55 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:46 PM

Vaizdo įrašų svetainėje „YouTube.com“ paviešintos mintys, kurių autorystė priskiriama Alytaus merui, į rinkimų kalbą nė iš tolo nepanašios.

„Jeigu aš būčiau premjeras, tai rūpinčiausi Lietuva, – girdimas vyriškas balsas, bet netrukus nuskamba kiek netikėto turinio kalba: – Šiuo metu aš esu Alytaus meras ir rūpinuosi Alytumi. Už tuos pinigus, kuriuos man šiandien moka savivaldybė ir kurių aš negaliu nu**zdinti, nes padėta po padidinamuoju stiklu, tai nuoširdžiai pasakysiu STT ir FNTT, jie tegul ieško, kur aš bandysiu nu**zdinti. Aš manau, kad įstatymai ***jovi, perkami ir parduodami“, – mintimis apie įstatymus dalijosi Alytaus meru save vadinantis vyriškis.

„Aš perpratau mechanizmus ir manau: arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto, – toliau apie savo planus pasakoja vyriškis ir priduria: – Iš šitos sup**tos mero pozicijos...“

Kalboje dar priduriama, kad mažiausiai pusę milijono reikės atiduoti „tiems, kuriems priklauso“, taip pat užsimenama ir apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

„Kiek aš galiu k***tis už tą sup**tą Lietuvą?“ – filosofiškai klausia Alytaus meru save vadinantis kalbėtojas.

Kol kas nėra aišku, ar tikrai šiame garso įraše skamba būtent Alytaus mero balsas. Šią situaciją bei įrašo autentiškumą šiuo metu bando aiškintis ir J.Krasnicko partijos kolegos.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Alytaus meru, jis teigė esąs šokiruotas žinių apie internete plintantį įrašą: „Pats peržiūrėjau įrašą per išmanųjį telefoną.“

Į klausimą, ar paviešintame pokalbyje yra jo balsas, politikas atsakė: „Jūs gal juokaujate? Tai aukšto lygio montažas. Tai šantažas. Aš kreipiausi į policiją, prokuratūrą, tegul aiškinasi, kas tai padarė. Situacija absurdiška“, – kalbėjo J.Krasnickas ir pridūrė, kad toks kompromatas jo reputacijai tikrai nepakenks, nes visi jį pažįstantys tuo nepatikės.

Kaip šeštadienį pranešė Alytaus miesto savivaldybė, meras rengia kreipimąsi teisėsaugos institucijoms, kad šios išsiaiškintų provokacija vadinamo įrašo rengėjus ir užsakovus. 

„Nesu didelis šiuolaikinių technologijų specialistas, bet suprantu, kad labai norint galima bet kurį balsą pakeisti ir kokią tik nori kalbą sumontuoti. Aš kreipsiuosi į teisėsaugos institucijas, kad nustatytų asmenis, kurių užsakymu tai padaryta. Tai purvina ir negarbinga rinkimų kova“, – pranešime cituojamas J.Krasnickas. 

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, pirmadienį šis klausimas bus aptartas socialdemokratų partijos valdybos posėdyje. 

„Žinot, aš labai trumpai su juo pakalbėjau, jis kalba apie tai, kad čia yra sumontuotas dalykas, bet mes pirmadienį renkame partijos valdybos posėdį, ir, aišku, pakeitėm (darbotvarkę – red.), kad ir jisai atvyktų, vis dėlto mes bandysim ištirt šitą atvejį“, – radijo stočiai „FM99“ komentavo šeštadienį Alytaus krepšinio šventėje lankęsis A.Butkevičius. 

J.Krasnickas Alytaus mero pareigas eina nuo 2012 metų. Į šias pareigas jis kandidatuoja ir kovo 1 dieną vyksiančiuose tiesioginiuose merų rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.