J. Krasnickas pripažino: žodžiai – jo, bet sakiniai – sumontuoti

Alytaus meras Jurgis Krasnickas po to, kai internete buvo paviešintas garso įrašas, kuriame neva šis politikas itin vaizdingais keiksmais pasakoja apie ateities planus nugvelbti ne vieną milijoną ir užduoda retorinį klausimą „Kiek aš galiu k***tis už tą sup**tą Lietuvą?“, kreipėsi į policiją.

J.Krasnickas neigia internete paviešinto įrašo autentiškumą.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
J.Krasnickas neigia internete paviešinto įrašo autentiškumą.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 7:17 PM

Rinkimų kovos įkarštyje į ne itin smagią istoriją įsivėlęs politikas griebėsi ir kitų priemonių norėdamas kuo griečiau paneigti bet kokias sąsajas su internete išplatintu įrašu.

Tikina, kad įrašas sumontuotas

Sekmadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje J.Krasnickas paskelbė atvirą laišką, kuriame pareiškė, jog „prieš šio garso įrašo paskelbimą buvau sulaukęs ne vieno perspėjimo, kad panašūs metodai šioje rinkimų kampanijoje gali būti naudojami, tačiau jais netikėjau“. J.Krasnickas tikina tapęs šantažo auka.

Politikas teigia tapęs piktavalių auka ir įraše girdimi žodžiai niekada jo paties pasakyti nebuvo: „Atsakingai pareiškiu, kad niekam ir niekada nesu tokių dalykų kalbėjęs. Iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai tapo tik gerai apgalvotu pretekstu sensacijai be jokių įrodymų sukurti.“

Įraše – planai nusavinti milijonus

Internete išplatinto įrašo turinys vieniems kėlė šypseną, o kitus siutino, bet didžioji dalis jį išklausiusių interneto vartotojų neabejotinai buvo nustebinti tokių teiginių.

„Jeigu aš būčiau premjeras, tai rūpinčiausi Lietuva, – girdimas vyriškas balsas, bet netrukus nuskamba kiek netikėto turinio kalba: – Šiuo metu aš esu Alytaus meras ir rūpinuosi Alytumi. Už tuos pinigus, kuriuos man šiandien moka savivaldybė ir kurių aš negaliu nu**zdinti, nes padėta po padidinamuoju stiklu, tai nuoširdžiai pasakysiu STT ir FNTT, jie tegul ieško, kur aš bandysiu nu**zdinti. Aš manau, kad įstatymai ***jovi, perkami ir parduodami“, – mintimis apie įstatymus dalijosi Alytaus meru save vadinantis vyriškis.

„Aš perpratau mechanizmus ir manau: arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto, – toliau apie savo planus pasakoja vyriškis ir priduria: – Iš šitos sup**tos mero pozicijos...“

Socialdemokratas J. Krasnickas Alytaus mero pareigas eina nuo 2012 metų. Jis yra ir kandidatas kovo 1 dieną vyksiančiuose tiesioginiuose merų rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?