L.Linkevičius Briuselyje surengė paramos akciją Ukrainos pilotei

Iš viso ES yra 28 valstybės.

N.Savčenko likimas rūpi ne tik Kijevui.<br>AP nuotr.
N.Savčenko likimas rūpi ne tik Kijevui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 9, 2015, 4:14 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:10 PM

L.Linkevičiaus iniciatyva 15 ES šalių atstovų nusifotogravo bendrai nuotraukai su N.Savčenko atvaizdu Ukrainos vėliavos fone, matyti jo įraše socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak ministro atstovo spaudai, prie akcijos prisidėjo Estijos, Švedijos, Britanijos, Airijos, Kroatijos, Belgijos, Danijos, Rumunijos, Latvijos, Maltos, Bulgarijos, Kipro, Lenkijos užsienio reikalų ministrai ir Prancūzijos ambasadorius.

Iš viso ES yra 28 valstybės.

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministro, Rusijos bandymai palaužti N.Savčenko dvasią primena blogiausius KGB metodus.

„Ukrainos pilotės meilė Tėvynei ir herojiškumas negali palikti abejingų. Nadija jau 59-a diena, kai paskelbusi bado streiką. Jos sveikatai ir gyvybei gresia pavojus, o ES užsienio reikalų ministrai dar kartą nedviprasmiškai išreiškė jai savo palaikymą“, – sakė L.Linkevičius. Jo komentarą BNS perdavė atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

Palaikymo akcija surengta Briuselyje vykstant ES užsienio reikalų ministrų susitikimui.

Jame ministrai nusprendė savaitei atidėti naujas sankcijas Rusijos pareigūnams ir prorusiškiems Rytų Ukrainos separatistams. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas teigė, kad šiuo žingsniu norima suteikti daugiau laiko pastangoms nutraukti kovos veiksmus tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų.

Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai trečiadienį planuoja susitikti Baltarusijos sostinėje Minske tartis dėl paliaubų Rytų Ukrainoje plano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.