Gyvybės langelyje Kaune palikta naujagimė

Vėlų pirmadienio vakarą Respublikinės Kauno ligoninės Krikščioniškųjų gimdymo namų vadinamajame gyvybės langelyje palikta mergaitė. Gimdymo namų vadovės gydytojos Rasos Babiliūtės teigimu, naujagimės būklė stabili.

Palikusiai kūdikį gyvybės langelyje motinai baudžiamoji atsakomybė netaikoma.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Palikusiai kūdikį gyvybės langelyje motinai baudžiamoji atsakomybė netaikoma.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-10 09:10, atnaujinta 2018-01-13 16:02

„Kūdikio gyvybinės funkcijos nebuvo sutrikusios, mažylė išnešiota. Manome, kad gimusi mergaitė yra maždaug pusės paros amžiaus. Mažajai pacientei iš karto atlikti visi reikalingi tyrimai, ji pamaitinta, sušildyta. Šiuo metu mažylė jaučiasi gerai“, – sakė R. Babiliūtė.

Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose gyvybės langelis veikia jau penktus metus. Per visą šį laikotarpį jame rasti 5 vaikai. Šiais metais tai pirmasis kūdikis, paliktas viename iš dviejų Kaune esančių gyvybės langelių.

Gyvybės langelis – tai speciali kapsulė, į kurią iš lauko įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia perspėjimo signalas, ir specialistai pasirūpina vaiku, kuriuo nenori rūpintis tėvai.

Motinai, palikusiai naujagimį saugioje vietoje, jokia baudžiamoji atsakomybė negresia. Per tris mėnesius motina gali apsigalvoti ir savo kūdikį pasiimti auginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.