N.Venckienės laiškas – naujas, tonas – senas

Prieš metus ir dešimt mėnesių nuo teisėsaugos Čikagoje pasislėpusi Neringa Venckienė po kelių mėnesių pertraukos vėl atsiuntė laišką savo gerbėjams ir „violetinės“ partijos nariams.

N.Venckienė teigia, kad politikams rūpi tik pinigai, nors pati pareikalavo atlyginimo, nors į darbą Seime nėjo daugiau kaip metus.<br>T.Bauro nuotr.
N.Venckienė teigia, kad politikams rūpi tik pinigai, nors pati pareikalavo atlyginimo, nors į darbą Seime nėjo daugiau kaip metus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2015-02-10 18:59, atnaujinta 2018-01-13 14:09

Šįkart buvusios teisėjos ir Seimo narės rašliava skirta artėjantiems Savivaldybių rinkimams, tačiau jos tonas niekuo nesiskiria nuo ankstesnių laiškų.

Jame, kaip visada, menkinamos už jos pašalinimą iš Seimo balsavusios partijos, generalinis prokuroras Darius Valys vadinamas melagiu, kuris persekioja nekaltus žmones, niekinamas gyvenimas Lietuvoje bei nepamirštama pasigirti apie savo pačios esą nuveiktus gerus darbus.

„Ar pagerėjo gyvenimas Lietuvoje?“, – laiško pradžioje klausia N.Venckienė ir atsako su savo interpretacijomis: „ Daugiau nei milijonas lietuvių nepriklausomybės laikais paliko Lietuvą dėl neteisybės ir skurdo. Korupcija pasiekė tokį mastą, kad milijonus pasisavinusiųjų niekas nebaudžia. Generalinis prokuroras viešai meluoja, persekioja aukas ir saugo nusikaltėlius. Vis aiškiau Lietuvoje ryškėja egzistuojantis pedofilų tinklas ir jam tarnaujantys klapčiukai. Lietuvos žmonės, stoję ginti mažą mergaitę, persekiojami ir teisiami. Neliko Lietuvoje pilietinės žurnalistikos. Kartais atrodo, kad nėra absoliučiai jokios vilties, jog Lietuvoje kas nors gali pasikeisti į gera“.

N.Venckienė savo laiške teigia, kad Socialdemokratai yra Komunistų partija pakeitusi pavadinimą, kad Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos iš viso niekas nesieja su jos deklaruojamais tikslais, o itin savo nemėgstamą Lietuvos liberalų sąjūdžio vadovą Eligijų Masiulį vadina Andriaus Ūso balintoju bei teigia, kad E. Masiulis gina pedofilus.

„Ar Jūs dar tikite, kad šie veikėjai gali padaryti kažką gero Lietuvai? Ar Jūs dar tikite, kad jiems rūpi Lietuvos ateitis, o ne pinigai ir galimybė būti nenuteistiems?“, – dar kelis klausimus užduota daugybe nusikaltimų įtariama N.Venckienė, kuri visai neseniai pareikalavo, kad Seimas jai sumokėtų atlyginimą, nors Seime jos niekas nematė nuo 2013 metų balandžio 8 dienos, kai ji spjovusi į visus savo pasižadėjimus sąžiningai tarnauti Lietuvai ir jos žmonėms su sūnumi išlėkė į JAV.

Pedofilijos istorijos kūrėjos teigimu, už jos išvardintas partijas negalima balsuoti, nes jie iki šiol nėra apsvarstę jos ir partijos „Drąsos kelias“ pirmininko Jono Varkalos teiktų įstatymų pataisų arba jas atmetę.

N.Venckienė giriasi, kad iš viso Seimui svarstyti ji buvo pateikusi 50, o J.Varkala – daugiau kaip 60 įvairiausių įstatymų pataisų.

„Drąsos kelias“ žmones suvienijo skausmu dėl mažos nuskriaustos mergaitės, žmoniškumu, tiesos ir teisingumo siekiu. „Drąsos kelio“ žmonės buvo nepalaužiami, kai reikėjo ginti skriaudžiamą vaiką. „Drąsos kelio“ žmonės verti ypatingo dėmesio už savo pilietinę poziciją. Šie žmonės sutapatino savo likimą su bejėgio vaiko teisėmis ir apsauga“, – savo laišką baigia buvusi parlamentarė ir ragina savivaldybių tarybų rinkimuose balsuoti už jos pačios įkurtą partiją.

Dėl galimų N.Venckienės įvykdytų nusikalstamų veikų Lietuvoje buvo pradėti net penki ikiteisminiai tyrimai.

Pernai spalį, kai teismas leido N.Venckienę suimti, visos jos atžvilgiu pradėtos bylos buvo sujungtos į vieną bei sudaryta darbo grupė, kuri išanalizavusi kelias dešimtis tonų medžiagos surašys N.Venckienei įtarimus ir kreipsis į JAV dėl jos ekstradicijos.

N.Venckienė yra įtariama daugybe nusikaltimų: teismo sprendimo nevykdymu, nepagarba teismui, trukdymu antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimu policijos pareigūnams, nežymiu sveikatos sutrikdymu, piktnaudžiavimu globėjos pareigomis, šmeižtu, mirusiojo atminimo paniekinimu, neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu, neteisėtu šios informacijos panaudojimu, mažametės tvirkinimu ir poveikiu jai darymu, piktnaudžiavimu tarnyba bei viešais raginimais smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Daugelis šių tyrimų buvo pradėti išvadavus Laimutės Stankūnaitės dukrą iš laikinosios globėjos namų, kai paaiškėjo, kokį pragarą mergaitei teko iškęsti uždarytai Venckų namuose.

Sukurpę nebūtos pedofilijos istoriją N.Venckienė su savo tėvais ėmėsi vaiko dresavimo – mergaitei nuolat į galvą buvo kalama, kad ją prievartavo trys pedofilai.

Kai vaikas bandydavo priešintis suaugusiųjų valiai, jam buvo grasinama prievarta, mirtimi, kartais buvo griebiamasi fizinių bausmių.

Pedofilijos burbulu patikėjo ir būrys naivuolių – jie ne tik garbino brolio dukterį esą labai mylinčią N.Venckienę, bet ir tapo jos manipuliacijos aukomis, paklusniai vykdydami kiekvieną tuometės teisėjos nurodymą.

Taip prie Kedžių namų tvoros Garliavoje susibūrę veikėjai netrukus tapo tikrais sekliais, kurie N.Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės nurodymu sekė gaujos vadeivai neįtikusius žmones: A.Ūso, Alberto Milinio, advokatės Loretos Kraujutaitienės šeimas, L.Stankūnaitę, vėliau antstolę Sonatą Vaicekauskienę ir advokatą Gintarą Černiauską.

Į nebaudžiamosios vaidmenį įsijautusi, ją garbinusių žmonių apsupta N.Venckienė jau 2010 metais pasijuto galinti valdyti ne tik „violetinę“ minią, bet ir valstybę.

Kai kurių žinomų politikų paramą jautusi teisėja likus porai metų iki Seimo rinkimų neslėpė savo planų iškovoti parlamente daugumą, sudaryti Vyriausybę, pakeisti ministrus savais žmonėmis, o galiausiai įžengus į S.Daukanto aikštę pradėti valyti jai neįtikusius žmones ypač jos nekenčiamose teisėsaugos institucijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.