Opozicijos lyderis Loretą Graužinienę apskundė etikos sargams

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, ragindamas ją apginti demokratinės veiklos Seime taisykles ir pripažinti Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę pažeidus Seimo statuto normas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:22 PM

A.Kubilius savo kreipimesi pažymi, kad pagal Seimo statuto reikalavimus neeilinę sesiją šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip 1/3 Seimo narių siūlymu, kuris jam turi būti įteiktas raštu, – sausio 27 d. Seimo pirmininkei buvo įteiktas 47 parlamentarų raštas sušaukti neeilinę sesiją.

„Tai, kad po parašų įteikimo vienas Seimo narys pareiškė, jog jis atsiėmė savo parašą, visiškai nekeičia fakto, kad parašų įteikimo metu Seimo pirmininkei buvo įteikti 47 Seimo narių parašai, taip, kaip to reikalauja Seimo statuto 86 str. 1 dalis“, – rašoma A.Kubiliaus kreipimesi.

Taip pat pažymima, kad nurodytas Seimo statuto straipsnis detalizuoja tik parašų įteikimo Seimo pirmininkui procedūrą, kuri buvo įgyvendinta laikantis statuto reikalavimų.

Neeilinę Seimo sesiją siūloma šaukti opozicijos iniciatyva. Joje siūloma svarstyti Seimo nutarimą „Dėl pavedimo Seimo Antikorupcijos komisijai atlikti 2015 metų savivaldybių tarybų rinkimų Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimo parlamentinį tyrimą“, nes iš viešai prieinamos informacijos kyla abejonių dėl kai kurių Darbo partijos kandidatų aukų. Matant vangų Vyriausiosios rinkimų komisijos reagavimą, siūloma, kad parlamentinį tyrimą atliktų ir Seimo Antikorupcijos komisija.

Taip pat siūloma įpareigoti laikinąją parlamentinę komisiją, sprendžiančią Seimo nario Rimo Antano Ručio neliečiamybės panaikinimo klausimą, tyrimą baigti kuo skubiau.

Neeilinėje sesijoje taip pat siūloma svarstyti Seimo TS-LKD frakcijos pasiūlytą Seimo rezoliuciją „Dėl Rusijos agresijos ir teroristinių organizacijų Ukrainoje statuso“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.