Po J.Krasnicko riebybių Alytaus mero kėdė įkaito

Keturi Alytaus miesto tarybos nariai paskelbė pareiškimą, kuriame primygtinai siūlo merui Jurgiui Krasnickui iki vasario 16 dienos atsistatydinti iš pareigų, nes pažemino mero vardą šokiruojančia amoralia leksika socialiniuose tinkluose paviešintame įraše.

G.Šurkus ir I.Sedleckaitė.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
G.Šurkus ir I.Sedleckaitė.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 11, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:10 PM

„Mes negalime žinoti, kas įrašė mero pasisakymą ir kaip informacija pateko į jį paviešinusio asmens rankas, ar paskelbti pasisakymo fragmentai iškreipė kalbos esmę, bet neabejojame, kad balsas ir sakiniai yra J.Krasnicko.

Ar Alytaus meras, šokiruojančia leksika pasisakęs apie savo miestą, tėvynę ir prezidentę Dalią Grybauskaitę, gali toliau eiti savo pareigas? Manome, kad bandymas jį išsukti nuo asmeninės atsakomybės griauna valstybingumo pagrindus ir kelia nepasitikėjimą pačia valstybe“, – teigiama pareiškime.

Jį pasirašę „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai Rimvydas Anusauskas, Gintaras Šurkus, Jonas Balčius ir pilietinio sąrašo „Korupcijai – ne“ atstovė Irena Sedleckaitė kreipėsi ir į pokalbio fragmentus socialiniuose tinkluose paviešinusį asmenį pateikti visą pokalbį, jei J.Krasnickas iki vasario 16-osios neatsistatydins iš pareigų ir išdrįs sakyti mero kalbą Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.

Prieš dieną iki įrašo pasirodymo ne vienam žiniasklaidos atstovui ir politikui pranešęs apie jį, G.Šurkus tikino prieš mėnesį merą jo kabinete perspėjęs turįs tokią informaciją, dėl kurios ją žinodamas meras privalėtų imtis skubių priemonių.

G.Šurkus neatskleidė, ar žino, kas sukūrė šį įrašą, bet tikino, jog tokį kompromatą J.Krasnickas pats padėjo ant lėkštutės.

I.Sedleckaitė ir G.Šurkus spaudos konferencijoje teigiamai įvertino vakar vakare Socialdemokratų partijos Alytaus skyriaus etikos ir procedūrų komisijos sprendimą nepriimti jokio sprendimo dėl J.Krasnicko elgesio ir perleisti centrinei etikos komisijai įvertinti pasekmes ir turinį. O sustabdyti J.Krasnicko narystės Socialdemokratų partijoje net nereikalavo, nes ir centrinė partijos valdžia to nereikalavo.

Skyriaus etikos ir procedūrų komisijos posėdyje J.Krasnickas nedalyvavo ir patvirtino, kad net nebuvo kviestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės