Pasaulio lyderiai sveikina Lietuvą Vasario 16-osios proga

JAV prezidento B.Obamos sveikinimus perdavė valstybės sekretorius Johnas Kerry.

Jungtinės Valstijos didžiuojasi ilgamete draugyste su Lietuva ir besitęsiančiu bendradarbiavimu sprendžiant šiandienos iššūkius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jungtinės Valstijos didžiuojasi ilgamete draugyste su Lietuva ir besitęsiančiu bendradarbiavimu sprendžiant šiandienos iššūkius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-14 09:54, atnaujinta 2018-01-13 05:22

Šalies vadovę ir visus Lietuvos žmones pasveikino Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II, Kanados generalgubernatorius Davidas Johnstonas, JAV prezidentas Barackas Obama, Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas, Airijos, Austrijos, Kinijos, Portugalijos, Italijos, Indijos, Turkijos ir Singapūro vadovai, Saudo Arabijos karalius Salmanas bin Abdulazizas Al Saudas ir kiti pasaulio lyderiai.

Karalienė Elizabeth II, sveikindama Lietuvos žmones, linkėjo jiems daug laimės, sėkmės ir gerovės. JAV prezidentas B.Obama pabrėžė, jog Lietuvą ir JAV sieja tvirti draugystės ryšiai ir partnerystė NATO atremiant sudėtingus saugumo iššūkius.

JAV prezidento B.Obamos sveikinimus perdavė valstybės sekretorius Johnas Kerry.

„Prezidento B.Obamos ir visų Jungtinių Valstijų žmonių vardu sveikinu Lietuvos žmones su 97-osiomis Nepriklausomybės metinėmis. Šiemet sukanka 25 metai, kai Lietuvos gyventojai drąsiai paskelbė savo nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos ir atkūrė nepriklausomą valstybę, kuri pirmą kartą buvo įkurta 1918 metais“, – teigiama J.Kerry oficialiame pareiškime.

J.Kerry teigimu, Lietuvos ir JAV tarpusavio ryšiai yra tvarūs, o abiejų šalių kultūros – glaudžiai susijusios.

„Būdami NATO sąjungininkais, mes esame įsipareigoję ginti laisvę, demokratiją ir žmogaus teises. Mus taip pat sieja bendros meno ir sporto vertybės. Jono Meko, kuris yra Amerikos avangardinio kino krikštatėvis, darbai sieja mūsų šalis. Tai daro ir 1992 metų vasaros olimpinių žaidynių istorinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kurios garsųjį logotipą sukūrė Niujorko menininkas“, – rašoma J.Kerry pareiškime.

JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos didžiuojasi ilgamete draugyste su Lietuva ir besitęsiančiu bendradarbiavimu sprendžiant šiandienos iššūkius.

„Tikimės toliau dirbti kartu, siekdami užtikrinti taiką, klestėjimą ir laisvę visiems žmonėms“, – tvirtinama J.Kerry pareiškime.

Vokietijos prezidentas J.Gauckas pažymėjo, jog Lietuvos ir Vokietijos dvišaliai santykiai, bendradarbiavimas Europos ir saugumo politikos srityje yra intensyvūs ir pagrįsti tarpusavio pasitikėjimu. Vokietijos vadovas palinkėjo Lietuvos žmonėms geriausios kloties ir laimingos ateities.

Kitų pasaulio valstybių vadovai Lietuvos žmonėms linkėjo daug sėkmės, laimės, sveikatos ir gerovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas