Prezidentė ragina būti pasiruošusius ginti savo valstybę

Prezidentė Daia Grybauskaitė

Šalies vadovė D.Grybauskaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šalies vadovė D.Grybauskaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-16 12:54, atnaujinta 2018-01-13 01:49

Vasario 16-oji – visada ypatinga diena. Ji mums primena griuvėsius, iš kurių buvo atstatyta mūsų valstybė, ir jos pamatus, kurie niekada nebuvo sugriauti – mūsų lietuvišką dvasią. Ši diena mums primena ir apie išskirtinę drąsą, kurios reikėjo Lietuvai praėjusio amžiaus pradžioje, pakilusiai vaduotis iš imperinės Rusijos gniaužtų. Šiandien mums ir vėl reikia tos pačios didvyrių dvasios ir tos pačios drąsos – kad išsaugotume viską, ko esame pasiekę“, – pirmadienį per iškilmingą vėliavų pakėlimo ceremoniją Daukanto aikštėje sakė prezidentė.

„Dabar Lietuva – lygiateisė garbingų valstybių partnerė. Mūsų balsą ne tik girdi, bet į jį įsiklauso dėl ypatingos mūsų patirties. Žinome, ką reiškia netekti savo žemės, prarasti namus ir artimuosius. Mus mėgino nutildyti, atimti gimtąją kalbą, suskaldyti, tačiau mūsų tauta sugebėjo atsitiesti, laisvės kovose ir vienybėje atsiremdama į didingą istoriją ir kultūrą. Esame vėl savarankiški, bet nesame vieni. Mus vertina ir saugo“, – kalbėjo šalies vadovė.

„Būkime mylintys, rūpestingi ir visada pasirengę ją puoselėti ir saugoti, o jeigu reikės – ir ginti“, – ragino prezidentė.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, premjeras Algirdas Butkevičius su žmona Janina, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, pirmasis faktinis šalies vadovas atkūrus nepriklausomybę, Aukščiausiosios Tarybos- Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Lietuva pirmadienį švenčia Valstybės atkūrimo dieną. 1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.