Per savaitę NATO naikintuvai lydėti rusų orlaivių kilo 4 kartus

NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai praėjusią savaitę keturis kartus kilo į orą, kad palydėtų greta Baltijos šalių oro erdvės pasirodžius Rusijos karinius orlaivius.

Per savaitę NATO naikintuvai lydėti rusų orlaivių kilo 4 kartus.<br>V.Eivos/KAM nuotr.
Per savaitę NATO naikintuvai lydėti rusų orlaivių kilo 4 kartus.<br>V.Eivos/KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:55 PM

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, vasario 9–16 d. Baltijos valstybių oro erdvėje patruliuojantys NATO oro policijos naikintuvai keturis kartus lydėjo maršrutu tarp Rusijos žemyninės dalies ir Kaliningrado tarptautinėje oro erdvėje prie Baltijos valstybių sienų skridusių orlaivių.

Du kartus atpažintas ir palydėtas Rusijos Federacijos žvalgybinis orlaivis Il-20, abu kartus skridęs su išjungtu atsakikliu, pagal išlanksto pateiktą planą, palaikydamas ryšį su skrydžių valdymo centru.

Taip pat du kartus atpažintas ir palydėtas Rusijos Federacijos karinis jūrų patruliavimo ir kovos su povandeniniais laivais orlaivis Il-38.

Vieną kartą orlaivis atpažintas, kai skrido palei Kaliningradą be iš anksto pateikto skrydžio plano, su išjungtu atsakikliu ir nepalaikydamas ryšio su valdymo centru, antrą kartą lėktuvas skrido pagal iš anksto pateiktą planą, be atsakiklio, palaikydamas ryšį su skrydžių valdymo centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.