R. Paksas bado pirštu į Andriaus ir Valentino Mazuronių sąžinę

Antradienį partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovybė buvo nustebinta iš žiniasklaidos sužinojusi, kad iš partijos traukiasi ilgametis politikas ir vienas jos kūrėjų Valentinas Mazuronis.

R.Paksas norėtų, kad Mazuroniai padėtų EP ir Seimo nario mandatus.<br>Montažas
R.Paksas norėtų, kad Mazuroniai padėtų EP ir Seimo nario mandatus.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Feb 17, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:54 PM

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas apgailestavo, kad V.Mazuronis žingsnį žengė iki savivaldybių tarybų rinkimų likus vos dviem savaitėms.

R.Paksas drauge pasigedo dar vieno V.Mazuronio žingsnio – europarlamentaro mandato atsisakymo. Į Europos Parlamentą jis išrinktas pagal „tvarkiečių“ sąrašą.

Partijos lyderis pabrėžė, abu Mazuroniai galėtų padėti savo mandatus. Kalbėdamas žiniasklaidai, jis pabrėžė, kad toks elgesys būtų garbingas, sąžiningas ir skaidrus.

„Aišku, būtų labai smagu, kad žmonės, kurie priima tokius sprendimus, padėtų mandatą, kuris pasiekiamas su komanda pagal tos partijos programą. Ar Seimo nario, ar Europos Parlamento šiuo atveju.

Man atrodo, jeigu tu eini su komanda, su programa, tai yra bendras laimėjimas. Ir jeigu dėl kitų priežasčių pasirinkai, tu pasirinkai kitą kryptį, komandą ir partiją, tai kalbant apie tai, kad esi skaidrus, sąžiningas ir doras, tai tą mandatą reikėtų ir palikti partijoje.

Bet per 25 metus tokių atvejų nebuvo, jaučiu, kad ir šiuo atveju nebus“, – sakė R.Paksas.

Į tokius R.Pakso siūlymus reagavo prieš mėnesį partiją palikęs A. Mazuronis. Pats R. Paksas pabrėžė, kad į viešas diskusijas su A.Mazuroniu nenori veltis.

„Jeigu tai būtų ne Paksas, tai paklausyčiau bet kurio kito. Bei kai Paksas pradeda kalbėti apie garbingą elgesį ir kai aš žinau žymiai daugiau nei viešumoje yra pasakoma... Man tokie pasakymai yra labiau nei juokingi.

Man atrodo, kad apie alkoholio žalą nereikėtų šnekėti žmogui, kuris geria per daug alkoholio, kaip ir apie rūkymo žalą nereikėtų šnekėti tam, kuris per daug rūko. Lygiai taip pat apie garbingus reikalus nereikėtų šnekėti tam, kuris nevisiškai gerai suvokia tokio elgesio sąvoką“, – portalui lrytas.lt sakė A.Mazuronis.

Jis sakė svarstęs apie Seimo nario mandato atsisakymą. „Bet kai buvusios partijos pirmininkas mestelėjo tokią užuominą, aš gal labiau pagalvosiu. Būtų nepasakęs, man ta mintis būtų patrauklesnė“, – tikino A.Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.