Didės ir slaugytoja dirbančios R. Šalaševičiūtės dukros alga

Ėmėsi užmojų, kuriuos įkūnijus ūgtelėtų ir dukters alga, bet tikisi, kad interesų konfliktas negresia. Į tokią padėtį pateko sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

R.Šalaševičiūtė atmetė įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Šalaševičiūtė atmetė įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2015, 7:01 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:48 PM

Socialdemokratės R.Šalaševičiūtės vadovaujama Sveikatos apsaugos ministerija oficialiai pranešė, kad „ministrės iniciatyva“ Valstybinė ligonių kasa pasiūlė visoms gydymo įstaigoms prioritetine tvarka didinti jose dirbančių slaugytojų darbo užmokestį.

Tam numatoma panaudoti papildomus pinigus, kurių šiemet gauna Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetas.

Mažiausiai uždirba rajonų ir regionų ligoninių slaugytojos, kurių alga svyruoja nuo 472 iki 491 euro. Be to, pasak ministrės, slaugytojų apskritai trūksta, nes per maži atlyginimai.

Beje, viena iš trijų R.Šalaševičiūtės dukterų – slaugytoja. Tiesa, ji dirba ne kur nors rajone, o sostinės Centro poliklinikoje. Tačiau ar apie algų didinimą prabilusiai ministrei negresia interesų konfliktas?

Apie tai „Lietuvos ryto“ paklausta ministerijos vadovė pripažino buvus pamąstymų, kad kas nors gali apkaltinti, jog savo dukteriai ji nori šiek tiek pakelti atlyginimą.

„Bet juk tai sena problema. Be to, apie tai diskutavo ir tai siūlė speciali darbo grupė. Kalbama ne tik apie atlyginimų didinimą, bet ir apie funkcijų išplėtimą“, – aiškino politikė.

Ministrė anksčiau yra nusišalinusi nuo sprendimų, kurie buvo susiję su sunkia liga, kuria serga jos vyras.

R.Šalaševičiūtė dėl to tuomet kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Kodėl ji taip nepasielgė dabar?

„Gera mintis. Reikia pasitarti su premjeru. Tačiau, kartoju, nors iš dalies apie šią situaciją žinau ir iš pačios dukters, tiesiog nemaniau, kad man čia derėtų kaip nors nusišalinti. Juk problema, kaip sakiau, labai bendra“, – kalbėjo ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.