Į rinkimus – kaip į skaistyklą

Artėjantys savivaldybių rinkimai padėjo atskleisti dar neregėtų dalykų. Pasirodo, jeigu nori sužinoti, kokių šunybių savo gyvenime yra pridaręs politikas, tereikia jam paskambinti ir pasakyti, kad Vidaus reikalų ministerijos duomenys rodo, kad esate teistas.

Daugiau nuotraukų (1)

Bronius Matelis

Feb 18, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:36 PM

Politikas pradeda blaškytis, mykčioti, tada krapšto galvą ir ilgai galvoja, kokios košės ir kam yra priviręs. Galų gale iškloja viską, dėl ko jis galėjo būti teisiamas. O tada – krisk negyvas.

Taip atsitiko Darbo partijos kandidatei į Anykščių rajono tarybą L.Mikalauskienei.

Kai laikraštis „Panevėžio rytas“ pradėjo domėtis teistais politikais, pradžioje ji sakė, kad galite mane ir užmušti, tačiau vis tiek neprisiminsiu jokios teistumo istorijos. Tokios esą nebuvo ir būti negalėjo.

Tačiau po minutės ji ėmė svarstyti, kad vis dėlto galėjo būti teisiama kaip buvusio vyro nusikaltimų bendrininkė. Vyras vogdavo, o L.Mikalauskienė tuos vogtus daiktus pardavinėdavo turguje. Taip šeima ir vertėsi, kol vieną dieną jos vyras ėmė ir įkliuvo.

Moteris neprisiminė, ar buvo už tai ir ji teisiama, nes tada augino mažą vaiką ir ne visuose teismo posėdžiuose dalyvavo. Tačiau ji įtarė, kad galėjo būti apkaltinta kaip nusikaltėlio bendrininkė.

Štai taip ir išaiškėja žmogaus nuodėmės, nors L.Mikalauskienė tąkart už bendrininkavimą parduodant vogtus daiktus tikrai nebuvo teisiama. Ji buvo nuteista už neteisėtą asmens laisvės apribojimą, tačiau kada ir kam ji buvo apribojusi tą laisvę, L.Mikalauskienė taip ir neprisiminė.

Sakykite kaip norite, tačiau mane štai tokie atlapaširdžiai politikai žavi. Jie eina į rinkimus kaip į skaistyklą, pasirengę prisiimti net daugiau atsakomybės, nei privalėtų.

Kita vertus, jeigu taip visi darytų, tai galėtum įtarti, kad pragarą remontui uždarė ir visus ten esančius paleido atostogų, o šie atbildėjo į žemę ir dar taikosi į valdžią. Nepagauti apgavikai, žmonas ir vaikus mušę vyrai, seksualiniai iškrypėliai ir dar kitokie veikėjai. Juk daug ko apie į valdžią einančius žmones mes nieko nežinome, jeigu nebuvo už rankos pagauti. O visokių negerų darbelių, taip sakant malkų, juk visi esame priskaldę.

L.Mikalauskienė žavi tuo, kad į rinkėjų teismą jį eina tyra širdimi ir nieko neslėpdama. Toks tikras politikas ir turėtų būti.

Tačiau į savivaldos rinkimus einantys politikai stebina ne tik nuoširdumu, bet ir dideliais užmojais, kurie psichiškai įgaliam rinkėjui gali pasirodyti įtartini.

Štai buvęs Seimo narys biržietis V.Valkiūnas, jeigu bus išrinktas meru, pažadėjo Biržų rajoną taip išreklamuoti, kad į netoliese esančią Likėnų sanatoriją šimtus milijonų eurų investuos Kataro, Jungtinių Arabų Emyratų bei Bahreino turtuoliai. Jie esą jau susidomėjo neaprėpiamomis Biržų rajono galimybėmis.

Ir plauks į Biržų rajoną arabų lobiai, kandidatas į merus V.Valkiūnas net pažadėjo, kad Biržai virs pasaulinio lygio Karlovų Varų (Čekija) sveikatingumo miestu su spalvotais fontanais ir kitais „pribumbasais“, pradžioje duris atvers dvidešimt įvairaus lygio viešbučių, ką ten dvidešimt, dar po kelerių metų Biržų rajone bus jau penkiasdešimt viešbučių!

Pradžioje Biržuose, V.Valkiūno paskaičiavimais, bus įkurta 2000 naujų darbo vietų, nors ir dabar tiek norinčių dirbti rajone tikriausiai nerastum. Skaičiuojant net ir tuos, kurie moka tik šluota mojuoti ir biržietišką alų baruose maukti.

O kiek darbuotojų dar prireiks V.Valkiūno galvoje jau gimstančioje jo sūrio gamykloje? Tokie užmojai gali nusiurbti ir visiškai išdžiovinti tokių mažų miestelių kaip Panevėžys ar Šiauliai darbuotojų resursus, turės gerokai susitraukti net ir Ryga.

Nepaisant to, plėstis ir kitaip, daug globaliau, mąstyti teks neišvengiamai, nes reikės keisti Biržų kanalizacijos tinklus, statyti naujus viešbučius, vandens pramogų parkus, gerinti tarptautinį susisiekimą.

Aukštos kvalifikacijos vadybininkus, finansininkus ir kitus gabius darbuotojus politikas į Biržų rajoną atsivilios iš visos Lietuvos ir Latvijos, o kai ir čia tokių pritrūks, tada atsiveš jų net ir iš Vakarų Europos! Paskui turtingus šeichus ir vokiečius ar britus, į šį žemdirbių rajoną dar neregėtų mergų galybė privažiuos! Vau, kaip faina bus!

O kaip kitaip? Juk plūstelės į Biržus, kaip teigia V.Valkiūnas, ne tik arabai, bet ir iš visos Europos, todėl ir specialistai turi dirbti šiame rajone iš visos Vakarų Europos. Ir tik patys geriausi.

Drebėk, Vilniau, su menkais A.Zuoko užmojais! Respublikonų partijos gigantas jau žengia į Lietuvą! Ir laimė Biržų rajonui, kad to giganto žvilgsnis ėmė ir užkliuvo pirmiausia už Biržų, o ne už kokio Radviliškio.

Nuo šių metų kovo 1-osios, kaip teigia didysis kombinatorius V.Valkiūnas, Biržų rajonas pradės skaičiuoti savo naujos istorijos pradžios laiką. Štai taip, o dar sakote, kad mūsų politikai kažkokie niūrūs, be fantazijos ir idėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.