Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje bus Marius Janukonis

Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje bus

M.Janukonis vadovauti ambasadai Ukrainoje šią užduotį vadina iššūkiu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Janukonis vadovauti ambasadai Ukrainoje šią užduotį vadina iššūkiu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2015, 11:38 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:52 PM

Jo kandidatūrai trečiadienį pritarė Seimo Užsienio reikalų komitetas. M.Janukonis Ukrainoje pakeis diplomatinę karjerą baigusį buvusį ambasadorių Kijeve Petrą Vaitiekūną.

Kandidatas vadovauti ambasadai Ukrainoje šią užduotį vadina iššūkiu.  „Tam tikra prasme iššūkis“, – po URK posėdžio klausiamas, kaip vertina šį savo karjeros posūkį, žurnalistams sakė M.Janukonis.

Klausiamas, su kokia žinia vyksta į Kijevą, M.Janukonis pabrėžė buvusio ambasadoriaus P.Vaitiekūno darbų tąsą. „Mes tęsime savo įvairią paramą Ukrainai, tiek ekonominę, tiek humanitarinę. Reikia tęsti politiką, kuri iki šiol buvo vykdoma. Ligšiolinė politika buvo labai išsami, ir svarbu pratęsti tą liniją, dėl kurios mes užsitarnavome pagarbą tiek Ukrainoje, tiek Europos Sąjungoje“, – kalbėjo kandidatas į ambasadorius.

M.Janukonis ambasadoriumi bus oficialiai paskirtas, kai jo kandidatūrą patvirtins Ukraina ir Lietuvos prezidentė pasirašys dekretą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, klausiamas, kada Kijeve jau bus ambasadorius, sakė, kad „pačiu artimiausiu metu“.

„Atstovavimas turi būti tinkamu lygu ir, manau, bus. Ankstesnis ambasadorius buvo labai stiprus ir ryški asmenybė, ir reikės kitam perimti kartelę, iškeltą į atitinkamą lygį“, – žurnalistams sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.