Kairių mokyklos penktokai laisvalaikį leidžia sporto salėje

Kai į Kairių pagrindinės mokyklos sporto salę suguža penktokai, čia pasigirsta skambi skanduotė: „Žaisim, bėgsim, prakaituosim ir niekam nepasiduosim.“

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 19, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:37 PM

Taip į vieną komandą susibūrę klasės draugai sau pakelia nuotaiką prieš jų laukiančią treniruotę.

Kairių pagrindinės mokyklos penktos klasės mokiniai nusprendė dalyvauti televizijos žaidime „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“. Ir ne šiaip dalyvauti, o tapti projekto nugalėtojais.

Neslepia ambicijų tapti nugalėtojais

„Šių penktokų ir anksčiau nereikėjo raginti – jie ir taip mėgsta sportuoti, o tapę projekto „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ dalyviais mokiniai sporto salėje stengiasi dar labiau“, – neslėpė Kairių pagrindinės mokyklos fizinio lavinimo treneris Artūras Strupas.

„Kūno kultūros mokytojas mus labai gerai paruošė šioms varžyboms. Mes bėgiojome, šokinėjome per virvutes, dalyvavome estafetėse.

Mums labai patinka sportuoti. Sporto salėje kasdien praleidžiame nuo valandos iki dviejų.

Mūsų klasė turėtų nugalėti todėl, kad mes labai kruopščiai ruošiamės šiam projektui“, – sporto salėje braukdamas prakaitą sakė komandos narys Aironas.

„Televizijos žaidime „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ dalyvauja patys drąsiausi, stipriausi ir vikriausi mokiniai. O mes tokie ir esame“, – savo klasės draugui Aironui antrino Karolina.

Teks spręsti ir logines užduotis

Paklausta, kokie Lietuvos sportininkai dalyvavo olimpiadose, Karolina paminėjo Dainą Gudzinevičiūtę, Rūtą Meilutytę.

Nesuklydo ši penktokė atsakydama ir į klausimą, kur 2016 metais vyks vasaros olimpinės žaidynės. Teisingai į klausimus atsakiusi Karolina sulaukė savo klasės draugų plojimų.

Kairių komandos nariai supranta, kad žinios apie sportą ir olimpinį judėjimą projekte „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ yra ne mažiau svarbios nei fizinis pasirengimas ar ištvermė rungtyniaujant estafetėse.

„Pabendravus su moksleiviais paaiškėjo, kad daugelio jų žinios apie Lietuvos olimpiečius yra labai skurdžios, todėl norėdami užpildyti šią spragą į projektą nusprendėme įtraukti ir loginių užduočių.

Komandos čia varžosi atlikdamos penkias fizines rungtis ir spręsdamos dvi logines užduotis“, – portalui lrytas.lt sakė žaidimą „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ į televiziją sugrąžinusios bendrovės „VIP Viešosios informacijos partneriai“ atstovas Giedrius Galdikas.

Sieks moksleivius atitraukti nuo kompiuterio

Šiemet sukanka trisdešimt metų, kai nufilmuota pirmoji žaidimo „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ laida. Populiariu tapęs žaidimas po kurio laiko dingo iš televizorių ekranų.

Vėl atgimti šiam projektui padėjo jį palaikęs Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

„Statistika byloja, kad vis daugiau moksleivių linkę patingėti – laiką leidžia prie kompiuterių, o ne sporto salėse ar aikštelėse.

Projekto tikslas – parodyti, kad laisvalaikį galima leisti žaidžiant judrius žaidimus, o ne naršant internete ar sekant „Facebook“ naujienas“, – sakė G.Galdikas.

Projektas sutelkė klasės draugus

„Galimybių leisti laiką prie kompiuterio dabar turi ne tik didmiesčiuose gyvenantys vaikai. Tačiau gamta, didesni atstumai, pagaliau namų ūkio darbai kaime gyvenančius vaikus labiau skatina rinktis aktyvesnį gyvenimo būdą. Kairių vaikai geri, nuoširdūs, draugiški, vienas kitą palaiko. Jie labai mėgsta sportuoti. O tai skatina tobulėti ir man pačiam“, – neslėpė Kairių pagrindinės mokyklos fizinio lavinimo treneris A.Strupas.

Sužinoję, kad dalyvaus šiame projekte, Kairių mokyklos penktokai labai apsidžiaugė. Ruošdamiesi varžyboms moksleiviai sportuoja papildomai: daro pritūpimus, kūliavirsčius, rungiasi estafetėse.

Komandos kapitonu ne tik dėl fizinių duomenų, bet ir dėl draugiškumo bei sugebėjimo visus uždegti varžyboms tapęs Deividas sakė tikįs savo komandos sėkme.

Komandos draugus per varžybas vis padrąsinanti Ema sakė, kad per daug nenusimintų, jei aukščiausio tikslo pasiekti ir nepavyktų: bendros treniruotės ir sporto salėje kartu praleistas laikas dar labiau sustiprino tarpusavio supratimą – klasė tapo dar draugiškesnė.

Tapo įvykiu ir miestelio bendruomenei

„Penktokų dalyvavimas televizijos žaidime „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ yra didžiulis įvykis ne tik šiems vaikams, bet ir jų tėvams, visai mokyklai bei Kairių miestelio bendruomenei“, – tvirtino Kairių pagrindinės mokyklos direktorius Artūras Kulikauskas.

Nors greta Šiaulių esančiuose Kairiuose gyventojų nedaug, čia išugdyta gerų bėgikų, karatistų, taekvondo meistrų.

Iš Kairių pagrindinės mokyklos į Šiaulių sporto vidurinę mokyklą mokytis perėję broliai Aurimas ir Andrius Klemai savo amžiaus grupėje jau yra tapę tekvondo Europos čempionato prizininkais.

Nugalėtojų laukia solidus prizas

Žaidimas „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ rodomas per „Lietuvos ryto" televiziją. Iš viso numatyta parodyti 14 laidų. Kiekvienoje laidoje varžysis trys komandos. Vyks atrankinės varžybos, pusfinaliai ir finalas. Projekte varžosi penktokai ir šeštokai.

Televizijos žaidimo „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ nugalėtojai paaiškės gegužės viduryje. Pasak projekto organizatorių, žaidimo nugalėtojų laukia solidus prizas. Koks jis, kol kas laikoma paslaptimi. Žaidimas „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs" turi ir švietėjišką misiją. Per kiekvieną laidą pristatomas koks nors Lietuvos olimpietis ir jo kultivuojama sporto šaka.

Per laidą rodomi ir reportažai apie tai, kaip komandos ruošėsi šioms varžyboms.

Mokiniai patys įsirengė originalią klasę

Rengti reportažo pas juos atvykusią televizijos žaidimo „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ filmavimo komandą Kairių pagrindinės mokyklos penktokai pasitiko originaliai atrodančioje klasėje, kurią padedami tėvų ir mokytojų mokiniai įsirengė patys.

Klasę puošia didelė lenta, sėdmaišiai, neįprasti iš padėklų pagaminti stalai, dideli minkštieji žaislai, kampe įrengta pakaba, ant kurios kabo vardiniai puodeliai.

Klubo „Mes“, į kurį susibūrė aktyviausi Kairių mokyklos mokiniai, kultūrine erdve tapusioje klasėje vyksta filmų peržiūros, įvairūs renginiai. Čia mokiniai mėgsta leisti ir laisvalaikį.

Tokios neįprastos klasės idėją Kairių mokyklos mokiniai parsivežė iš Danijos, kur kartu su mokytojais lankėsi dalyvaudami tarptautiniame projekte.

Kaip sekėsi Kairių mokyklos mokiniams varžybose „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“, žiūrėkite šeštadienį, 11 val., per „Lietuvos ryto" televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.