Rinkėjai naujienų partijoms neturi

Šalies rinkėjai ir toliau gyvena stabiliomis politinėmis nuotaikomis: po Naujųjų nesikeitė nei partijų reitingai, nei apatiškų rinkėjų dalis, rodo sociologiniai tyrimai.

Ketvirtadalis 18 metų ir vyresnių šalies gyventojų savo balsą būtų atidavę Socialdemokratų partijai. Nuotraukoje – A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Ketvirtadalis 18 metų ir vyresnių šalies gyventojų savo balsą būtų atidavę Socialdemokratų partijai. Nuotraukoje – A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2015, 8:59 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:11 PM

Sausio 23-31 dienomis naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ klausė gyventojų, už kurią partiją jie balsuotų, jei rytoj vyktų rinkimai į Seimą.

Respondentai per mėnesį savo nuomonės nepakeitė. Ketvirtadalis (24 proc.) 18 metų ir vyresnių šalies gyventojų savo balsą būtų atidavę Socialdemokratų partijai, o po dešimtadalį ar kiek mažiau balsų išsidalytų ir į parlamentą patektų dar keturios partijos: Darbo partija (11 proc.), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (10 proc.), Tvarka ir teisingumas (9 proc.) ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (8 proc.).

Likusioms partijoms, kad patektų į Seimą, rinkėjų balsų nepakaktų: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga surinktų 4 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 3 proc., Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – 2 proc., Lietuvos žaliųjų partija – 1 proc. gyventojų balsų.

Beveik kas trečias (28 proc.) respondentas nurodė neketinąs dalyvauti Seimo rinkimuose arba buvo neapsisprendęs, už ką balsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.