J.Krasnickas: „Žmogus, kuris viską viešina, turėtų „sėsti“

Socialdemokratas Jurgis Krasnickas po internete paviešinto garso įrašo, kuriame girdėti su daugybę necenzūrinių žodžių dėstomi politiko planai, pateko į nepavydėtiną padėtį antrą kartą, mat pasirodė antroji ir ne mažiau spalvinga privataus pokalbio įrašo dalis.

J.Krasnickas tvirtina, kad įrašas sumontuotas.<br>T.Bauro nuotr.
J.Krasnickas tvirtina, kad įrašas sumontuotas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Feb 20, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:37 PM

Susisiekus su J.Krasnicku, šis akivaizdžiai buvo susinervinęs: „Jau kalbėjau su žurnalistais. Kol kas pats nieko nemačiau ir negirdėjau, o komentuoti daugiau neturiu ką. Žinau, kad tai buvo sumontuota ir daroma siekiant asmeninių tikslų.“

Politikas tikino, jog turėtų būti aiškinamasi, kas ir kodėl tai padarė, nes be teismo leidimo įstatymai draudžia įrašinėti privačius pokalbius. „Kažkam naudinga pudruoti smegenis. Politikoje kertama ten, kur skaudžiausia.“

Paklaustas, kaip vertina tai, jog atsirado naujų pokalbių detalių – įraše skamba pokalbiai apie vaikus ir esama net grasinimų, politikas atsakė: „Jūs tik neįsižeiskite, bet aš jums tiek visko galiu sumontuoti. Žmogus, kuris tokias detales pateikia ir yra konkretus,  turėtų sėsti. Tai numato įstatymai ir Konstitucija, ir aš tikiuosi, kad taip bus.“

Generalinė prokuratūra penktadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo J.Krasnicko piktnaudžiavimo.

Sulaukė grasinimų?

Įrašą išplatinusi mero nemalonėn patekusi ir darbo netekusi buvusi Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė perdavė ir dar vieną J. Krasnickui garbės nedarantį įrašą, kuriame politikas jai grasina, rašo naujienų agentūra ELTA.

L. Radzevičiūtė teigia vos pradėjusi dirbti sulaukusi įvairių vadovaujamai įstaigai nenaudingų politikų reikalavimų, o į visišką nemalonę sako patekusi po to, kai teatro direktoriaus pavaduotojo pareigų konkurso nelaimėjo Alytaus miesto tarybos narys, mero partijos bičiulis, Seimo nario Juliaus Sabatausko padėjėjas Edmundas Čečėta.

„Į šias pareigas priėmiau ilgametę teatro darbuotoją. Būtent tada pasipylė mero ir dabar jau buvusio jo patarėjo Raimundo Jančiausko grasinimai susidorojimu, neva aš, anot jų, griaunu nusistovėjusią tvarką ir sistemą“, – delfi.lt sakė L. Radzevičiūtė.

Buvusi teatro direktorė pabrėžia nesanti politikė, nekandidatuojanti ir nekonkuruojanti su J. Krasnicku dėl postų, o tik besiginanti nuo šantažo ir keršto savo ir jos vaiko atžvilgiu. L. Radzevičiūtė pabrėžia žinanti, kad meras dėl įrašo autentiškumo ir jo paviešinimo kreipėsi į teisėsaugą, ir žada su ja bendradarbiauti.

Žadėjo nu**zdinti milijonus

„Jeigu aš būčiau premjeras, tai rūpinčiausi Lietuva, – girdimas vyriškas balsas, bet netrukus nuskamba kiek netikėto turinio kalba: – Šiuo metu aš esu Alytaus meras ir rūpinuosi Alytumi. Už tuos pinigus, kuriuos man šiandien moka savivaldybė ir kurių aš negaliu nu**zdinti, nes padėta po padidinamuoju stiklu, tai nuoširdžiai pasakysiu STT ir FNTT, jie tegul ieško, kur aš bandysiu nu**zdinti. Aš manau, kad įstatymai ***jovi, perkami ir parduodami“, – tokie žodžiai skambėjo pirmajame paviešintame įraše.

Į klausimą, ar paviešintame pokalbyje skamba jo balsas, prieš porą savaičių kalbintas politikas atsakė: „Jūs gal juokaujate? Tai aukšto lygio montažas. Tai šantažas. Aš kreipiausi į policiją, prokuratūrą, tegul aiškinasi, kas tai padarė. Situacija absurdiška.“  J.Krasnickas ir pridūrė, kad tokia kompromituojanti medžiaga jo reputacijai tikrai nepakenks, nes visi jį pažįstantys tuo nepatikės.

Vėliau J.Krasnickas pripažino, kad žodžiai įraše yra jo, bet sakiniai vis dėlto sumontuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.