Lietuva svarsto nebeslėpti nacionalinio „juodojo sąrašo“

Neseniai J.Kobzonui uždrausta atvykti į visą Europos Sąjungą.

L.Linkevičius siūlo mokytis iš europinės praktikos ir teisės, „kur sankcijos įsigalioja tik tada, kai būna viešai paskelbtos“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Linkevičius siūlo mokytis iš europinės praktikos ir teisės, „kur sankcijos įsigalioja tik tada, kai būna viešai paskelbtos“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-20 12:05, atnaujinta 2018-01-11 13:27

Vidaus reikalų ministerija (VRM) parengė projektą, pagal kurį Migracijos departamentas kitą dieną po sprendimo priėmimo interneto svetainėje paskelbtų tokio užsieniečio duomenis ir draudimo atvykti priežastis.

Ministerija teigia, kad į Lietuvą neįleidžiamų asmenų duomenys būtų viešai skelbiami siekiant užtikrinti valstybės ir visuomenės saugumą.

Tokiam pasiūlymui pritaria ir Lietuvos užsienio reikalų ministras. Pasak Lino Linkevičiaus, viešas „juodojo sąrašo“ skelbimas atitiktų Europos Sąjungos praktiką.

„Tai būtų labai logiška. Matyčiau analogiją su europine praktika ir teise, kur sankcijos įsigalioja tik tada, kai būna viešai paskelbtos“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Valstybės saugumo departamentas savo ruožtu siūlymą sukritikavo, nurodydamas, kad viešas skelbimas sudarytų prielaidas pažeisti užsieniečio garbę ir orumą. Vidaus reikalų ministerija į tai atkirto, kad „visuomenės teisės į informaciją ir saugumą yra didesnis gėris už individo, pripažinto galimai keliančiu grėsmę valstybės saugumui, teisę į privatumą“.

VRM Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad paviešinami būtų tik naujai į „juodąjį sąrašą“ įtraukiamų užsieniečių duomenys.

„Migracijos departamento interneto svetainės skyriuje „Draudimas atvykti į Lietuvos Respubliką“ būtų skelbiami tik tų užsieniečių, kuriems uždrausta atvykti į Lietuvos Respubliką, duomenys, dėl kurių po nutarimo projekto įsigaliojimo dienos buvo priimtas Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos sprendimas“, – rašomakomentare BNS.

Pernai liepą Lietuvos užsienio reikalų ministerija paskelbė inicijavusi draudimą atvykti keliems Rusijos piliečiams, kurie susiję su „agresyvia propagandos ir smegenų plovimo kampanija“, tačiau pavardžių nenurodė, nes tai draudžia įstatymai.

Apie tai pranešta po to, kai Latvija paskelbė, jog į savo „juodąjį sąrašą“ įtraukė pop muzikos atlikėjus Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Alą Perfilovą, žinomą Valerijos sceniniu vardu.

Neseniai J.Kobzonui uždrausta atvykti į visą Europos Sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.