Nenustebkite: Petras Gražulis agituoja rusų portaluose

Rinkimų kovose, kaip ir meilėje, visos priemonės galimos. Tai savo pavydžiu mėgina įrodyti savivaldos rinkimams besirengiantys Lietuvos politikai. Štai įsijungus vieną iš Rusijos naujienų portalų „gazeta.ru“ kompiuterio ekrane pasirodo besišypsantis kandidatas į Vilniaus merus Petras Gražulis ir rusų kalba pateikiamame reklaminiame skydelyje sako: „Aš esu. Aš galiu. Aš būsiu.“

P.Gražulis rinkėjų ieško ir Rusijos naujienų portaluose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Gražulis rinkėjų ieško ir Rusijos naujienų portaluose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-02-20 15:42, atnaujinta 2018-01-10 19:57

P.Gražulis: „O tai draudžiama?“

Šiame portale esama net kelių skirtingo dizaino kandidato reklaminių skydelių, kurie pasirodo skirtingose tinklalapio vietose.

Paklaustas apie reklaminius skydelius, kurie rusų portaluose seka lankytojus iš Lietuvos, pat P. Gražulis sakė: „O tai draudžiama? Tai suplanuotos kampanijos dalis. Rinkimų informacija verčiama į lenkų ir rusų kalbas. Būtent tas kalbas, kurios populiarios Vilniuje. Kokios tautinės bendrijos sostinėje gyvena, tokiomis kalbomis ir pateikiama informacija.“

Politikas tikino, kad pasitelkti dar didesnę kalbų įvairovę nėra prasmės, nes, tarkime, ukrainiečiai ar kitos tautinės mažumos supranta lenkų ir rusų kalbas.

Apie tai, kuriuose tinklalapiuose lankytojai iš Lietuvos mato tokią agitacinę medžiagą, P.Gražulis sakė: „Aš pats jokių tinklalapių nepasirenku, tai specialistų darbas, ir jie sprendžia, į kokius tinklalapius dėti informaciją.“

P.Gražulis įsitikinęs, kad dažniausiai tokią reklamą matys interneto vartotojai, kurie prie rusiškų naujienų portalų jungiasi iš Vilniaus, mat tai tikslinė politiko auditorija.

Konservatoriai mišiose dalijo šieną?

Paklaustas, ar jis pirmasis sugalvojo tokį rinkėjų pasiekimo būdą, P.Gražulis juokavo, kad gyvenime jis pionierius daugelyje sričių, bet vėliau pasvarstęs prisiminė, jog konkurentai taip pat nesnaudžia.

„Pats nelabai seku rinkimų kampanijas. Žinau, kad konservatoriai tikrai susitikinėjo su lenkų bendruomenėmis ir per lenkų mišias dalijo šieną ar dar kažką... Mykolas Majauskas taip pat yra parengęs lankstinuką lenkų kalba“, – kalbėjo politikas.

Paklaustas apie tai, ar nesijaudina, kad, lėmus kokiam kvailam atsitiktinumui, jo rinkimų reklama ims ir iššoks kokiame nors itin prieštaringai vertiname rusų tinklalapyje, politikas atsakė: „Negaliu visko sukontroliuoti, dirba partijos samdyti specialistai, juk negaliu sekti kiekvieno tinklalapio. Visko gali nutikti, bet viliuosi, kad to nebus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.